Foto: danda3
Pôvodne som išla urobiť úplne inú tortu, ale keďže sa mi v piatok nechcelo v tom dusne zapínať rúru, vznikla táto improvizácia, všetkým chutila, Zobraziť celý popisPôvodne som išla urobiť úplne inú tortu, ale keďže sa mi v piatok nechcelo v tom dusne zapínať rúru, vznikla táto improvizácia, všetkým chutila, takže ju sem môžem s kľudným svedomím vložiť. Robila som ju pre synovca k 10-tim narodeninám.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
160 g |
|
TMAVÁ PLNKA: | |
1 l |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
20 g |
|
500 g |
|
BIELA PLNKA: | |
1 ks |
|
500 g |
|
4 KL |
|
1 ks |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme hmotu ako na guľky Ferrero Rocher - pomleté arašidy + delissy zmiešame s roztopenou čokoládou a čokoládovým krémom typu Nutela.
-
2
Vzniknutú hmotu zabalíme do fólie a dáme do mrazáku.
-
3
Želatínu zalejeme 0,5 dl vody a necháme napučať. V 2 dl mlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom a uvaríme hustý puding. Pridáme napučanú želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.
-
4
Pridáme tvaroh a rozmiešame na hladký krém, necháme chladnúť.
-
5
Keksy rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dno tortovej formy (26 cm)jemne potrieme olejom a nasypeme keksovú zmes. Pomocou pohárika dobre utlačíme, dáme do chladničky.
-
6
Z mrazáku vytiahneme stuhnutú zmes, nasekáme ju a pridáme do pudingovo - tvarohovej zmesi. Zľahka premiešame.
-
7
Natrieme ju na keksový základ a dáme do chladničky, ja som dala na noc.
-
8
Smotanu vyšľaháme, pridáme k nej tvaroh a vanilkový cukor. Stužovač pripravíme podľa návodu a zašľaháme do bielej hmoty. Natrieme na hnedú plnku. Opäť dáme do chladničky.
-
9
Ozdobíme ľubovoľne kakaom alebo grankom či čokoládou. A už len čakám, kým príde oslávenec.
-
10
Oslávenec s tortou.
-
11
Dokonca sa podujal na jej krájanie, s mojou pomocou sme to zvládli.♥
-
12
Prierez tortou.
... ♥JL♥...