Nepečená torta a la Ferrero Rocher

Autor receptu: danda3

Pôvodne som išla urobiť úplne inú tortu, ale keďže sa mi v piatok nechcelo v tom dusne zapínať rúru, vznikla táto improvizácia, všetkým chutila, takže ju sem môžem s kľudným svedomím vložiť. Robila som ju pre synovca k 10-tim narodeninám.

12
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si urobíme hmotu ako na guľky Ferrero Rocher - pomleté arašidy + delissy zmiešame s roztopenou čokoládou a čokoládovým krémom typu Nutela.
  2. Vzniknutú hmotu zabalíme do fólie a dáme do mrazáku.
  3. Želatínu zalejeme 0,5 dl vody a necháme napučať. V 2 dl mlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom a uvaríme hustý puding. Pridáme napučanú želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.
  4. Pridáme tvaroh a rozmiešame na hladký krém, necháme chladnúť.
  5. Keksy rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dno tortovej formy (26 cm)jemne potrieme olejom a nasypeme keksovú zmes. Pomocou pohárika dobre utlačíme, dáme do chladničky.
  6. Z mrazáku vytiahneme stuhnutú zmes, nasekáme ju a pridáme do pudingovo - tvarohovej zmesi. Zľahka premiešame.
  7. Natrieme ju na keksový základ a dáme do chladničky, ja som dala na noc.
  8. Smotanu vyšľaháme, pridáme k nej tvaroh a vanilkový cukor. Stužovač pripravíme podľa návodu a zašľaháme do bielej hmoty. Natrieme na hnedú plnku. Opäť dáme do chladničky.
  9. Ozdobíme ľubovoľne kakaom alebo grankom či čokoládou. A už len čakám, kým príde oslávenec.
  10. Oslávenec s tortou.
  11. Dokonca sa podujal na jej krájanie, s mojou pomocou sme to zvládli.♥
  12. Prierez tortou.