Foto: dorisa
Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre. Už dávnejšie som rozmýšlaa, že už je čas zas Zobraziť celý popisTakúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre. Už dávnejšie som rozmýšlaa, že už je čas zas ju urobiť.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks, okrúhle velké balenie |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
300 g, mrazené |
|
1 ks, červená |
|
2-3 ks |
|
2 PL,,(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na výrobu tejto nepečenej torty. Ríbezle mám ešte z minuloročnej vlastnej úrody.
-
2
Najprv si z ribezlí, vanilkového cukru a tortového želé (červeného), uvaríme zmes, ktorú nechame vychladnuť(želé si rozriedime asi v 1PL vody a pridáme do ríbezlí).
-
3
V miske zmiešame smotany s tvarohami a vanilkovým cukrom( kto chce sladšie,može si pridat aj cukor)
-
4
V tortovej forme začíname ukladať piškoty tak, že vystelieme dno formy piškotami rovným naspod.
-
5
Potom nanesieme zmes tvarohu a smotany a na to dáme vychladnutú ribezľovú želatinovú zmes.
-
6
Potom zas naukladáme piškoty.
-
7
A nakoniec to zatrieme zvyškom tvarohovo-smotanovej zmesi. Ozdobíme zvyškom piškot.
-
8
Túto nepečenú tortu zakryjeme potravinárskou foliou a dáme do chladu na zoznámenie sa. Krajame porcie.
-
9
Pri servírovaní možeme jednotlivé kúsky dekorovať novinkou- polevou - malinovým topingom( z mojej vyhry).
Diskusia k receptu