Nepečená maškrta fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 6. februára 2011
Nepečená maškrta (fotorecept)
Foto: dorisa

Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre. Už dávnejšie som rozmýšlaa, že už je čas zas Zobraziť celý popisTakúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre. Už dávnejšie som rozmýšlaa, že už je čas zas ju urobiť.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks, okrúhle velké balenie
2 ks
2 ks
300 g, mrazené
1 ks, červená
2-3 ks
2 PL,,(nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na výrobu tejto nepečenej torty. Ríbezle mám ešte z minuloročnej vlastnej úrody.

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si z ribezlí, vanilkového cukru a tortového želé (červeného), uvaríme zmes, ktorú nechame vychladnuť(želé si rozriedime asi v 1PL vody a pridáme do ríbezlí).

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske zmiešame smotany s tvarohami a vanilkovým cukrom( kto chce sladšie,može si pridat aj cukor)

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V tortovej forme začíname ukladať piškoty tak, že vystelieme dno formy piškotami rovným naspod.

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom nanesieme zmes tvarohu a smotany a na to dáme vychladnutú ribezľovú želatinovú zmes.

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom zas naukladáme piškoty.

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A nakoniec to zatrieme zvyškom tvarohovo-smotanovej zmesi. Ozdobíme zvyškom piškot.

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Túto nepečenú tortu zakryjeme potravinárskou foliou a dáme do chladu na zoznámenie sa. Krajame porcie.

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pri servírovaní možeme jednotlivé kúsky dekorovať novinkou- polevou - malinovým topingom( z mojej vyhry).

    Nepečená maškrta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elisticka
wau Vlasti jedna fotka krajsia ako druha!!!!nadherne si to naservirovala mnamky aj u nas ide takato dobrotka !!!!no ty taketo cosi zverejnujes vecer? hahahahhaha a potom kde je linia:-)))
dorisa
@elisticka , vieš, linia je v takom boxe, ktorý je pripravený s pripravkami, len čaká na mňa. A mne sa do toho nechce. Ten vykroj spapala vnučka a spýtala sa, že kolko ešte dostane ona.
hubata
jééj ríbezľový koláčik, tlieskam ti, lebo ríbezle sú veľmi zdravé a málokedy chutia deťom: ale takto jednoducho neodolajú, si šikuľka !
tornadolue
Vyzerá fantasticky! A určite aj chutí! Odkedy som skoncovala s mliečnymi výrobkami, je takáto torta jediná vec, ktorá mi naozaj chýba...
dorisa
@tornadolue ,Tvaroh by si mohla,nie? Ja tiež by som mala zahájiť čistenie tela , tam tiež mliečne výrobky nepapám.Len tvaroh. Ďakujem za slová uznania všetkým.
cica2
to je nádhera!!!! Krásne aj nafotené, tak ma to láka, hneď by som si dala ;-)
babidka
aj mne sa páči - škoda že už ríbezle nemám . Ale v lete to bude určite u nás obľúbený dezert .-)
diabambulka
super, krásny osviežujúci koláčik, toto sú najobľúbenejšie koláčiky môjho manžela:-) mam iny recept a tak si ukladám aj tento tvoj, už len počkať na ribezle, žiaľ už sme ich minuli...
agora
ríbezle mám v mrazničke, robievam len smotanovú, určite to skúsim aj s tvarohom, naozaj tak pekne stuhne s tým tvarohom ako je na obrázku, nerozteká sa ?
hlava228
robievam podobne, ale nedavam zelatinu, davam stuzovac slahacky a jeden biely husty jogurt
dorisa
@agora ,nie neroztečie sa. Ja dávam tvaroh mäkký,nie hrudkovaný(ten sa asi nehodí na to)Ked som krajala koláčik, tak chladla asi len 4 hodiny, dnes to bude najlepšie stuhnuté...a ten posledný kusok, ten bude najlepší. Ja kombinujem smotanu a tvaroh, v tvarohu je ason niečo živín. @hlava228 , ja do bielej zmesi nedávam nič okrem vanilkového cukru, netreba, koláčik drží pekne a tu želatinu ?to som si tak zvykla, že nech je urobená vrstva z červených ríbezlí-taká kompaktnejšia. Ďakujem všetkým za komentáre.
zitar
Receptík ukladám a počká si do leta, lebo ríbezle z mraziaku sa už minuli.
marianne69
...pekny kolacik naleto ako stvoreny(KK),robim podobnu smotanovu...ale tvaroh je u nas oblubeny,vyskusam:-)
janger
Uz len pockat, kym budu ribezle a potom iste spravim! Krasna torticka.
bugi
mňamky,dobrý receptík.
sonal
Vyborny dezert...je to fajnove s cerstvymi zrelyki jahodami..
alenka0901
Vyzerá to fantasticky. Mám zavárané ríbezle, tak to určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia