Nepečená maškrta (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre. Už dávnejšie som rozmýšlaa, že už je čas zas ju urobiť.
Postup
- Pripravíme si suroviny na výrobu tejto nepečenej torty. Ríbezle mám ešte z minuloročnej vlastnej úrody.
- Najprv si z ribezlí, vanilkového cukru a tortového želé (červeného), uvaríme zmes, ktorú nechame vychladnuť(želé si rozriedime asi v 1PL vody a pridáme do ríbezlí).
- V miske zmiešame smotany s tvarohami a vanilkovým cukrom( kto chce sladšie,može si pridat aj cukor)
- V tortovej forme začíname ukladať piškoty tak, že vystelieme dno formy piškotami rovným naspod.
- Potom nanesieme zmes tvarohu a smotany a na to dáme vychladnutú ribezľovú želatinovú zmes.
- Potom zas naukladáme piškoty.
- A nakoniec to zatrieme zvyškom tvarohovo-smotanovej zmesi. Ozdobíme zvyškom piškot.
- Túto nepečenú tortu zakryjeme potravinárskou foliou a dáme do chladu na zoznámenie sa. Krajame porcie.
- Pri servírovaní možeme jednotlivé kúsky dekorovať novinkou- polevou - malinovým topingom( z mojej vyhry).