Nepečená maškrta (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre. Už dávnejšie som rozmýšlaa, že už je čas zas ju urobiť.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na výrobu tejto nepečenej torty. Ríbezle mám ešte z minuloročnej vlastnej úrody.
  2. Najprv si z ribezlí, vanilkového cukru a tortového želé (červeného), uvaríme zmes, ktorú nechame vychladnuť(želé si rozriedime asi v 1PL vody a pridáme do ríbezlí).
  3. V miske zmiešame smotany s tvarohami a vanilkovým cukrom( kto chce sladšie,može si pridat aj cukor)
  4. V tortovej forme začíname ukladať piškoty tak, že vystelieme dno formy piškotami rovným naspod.
  5. Potom nanesieme zmes tvarohu a smotany a na to dáme vychladnutú ribezľovú želatinovú zmes.
  6. Potom zas naukladáme piškoty.
  7. A nakoniec to zatrieme zvyškom tvarohovo-smotanovej zmesi. Ozdobíme zvyškom piškot.
  8. Túto nepečenú tortu zakryjeme potravinárskou foliou a dáme do chladu na zoznámenie sa. Krajame porcie.
  9. Pri servírovaní možeme jednotlivé kúsky dekorovať novinkou- polevou - malinovým topingom( z mojej vyhry).