Nemecká omeleta

hombrero - fotkahombrero, 22. júla 2010
Nemecká omeleta
Foto: hombrero

Tento recept som nasiel niekde v novinach pred niekolkymi rokmi a je neoddelitelnou sucastou nasich nedelnych ranajok, je jednoduchy a uz aj moje Zobraziť celý popisTento recept som nasiel niekde v novinach pred niekolkymi rokmi a je neoddelitelnou sucastou nasich nedelnych ranajok, je jednoduchy a uz aj moje deti mi pri nom asistuju.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
pohar
pohar
2-3 lyzice




Postup

  1. 1

    Zapneme si ruru, na panvicu si dame maslo a nechame ho v rure rozpustit, medzitym si spolu vymiesame vajicka muku, mlieko a cukor , mozu asistovat aj deti, ked je maslo uz rozpustene(mnozstvo neuvadzam, ale malo by tam byt dost masla aby pokrylo celu plochu panvice) tak tam vlejeme vymiesanu hmotu a necham piect pokial sa omeleta nezdvihne na okrajoch. podavame s ovocim, alebo klobaskami, a davame si na to aj javorovy syrup. Dobru chut.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, dnes je to tun druhá omeleta, len tá prvá sa volala Śtefánska a pridala ju Viera1. Líšia sa len tým, že ona vymieša žľtka s cukrom a vmieša sneh, kým pri tvojej sa zmieša všetko dokopy. Ale výsledok je iste dobrý, len nechápem: to je naozaj, že s klobáskami? sladká omeleta?Hádam naslano?
marienka44
Na slano sa to volalo za mojich detskych cias "hlucha prazenica". Stara mama nam ju robila. :-)
smerovka
Ano, sladka omeleta s klobasou. Svet uz davno kombinuje chute, o ktorych slovaci nemaju sajnu. Treba ochutnat. Ja som sa tiez odhodlala na anglicke palacinky s anglickou slaninou a javorovym syrupom. ;)
hombrero
to nie je klobasa...ale male klobasky s prichutou, napriklad javorovou jedia sa na ranajky. Chutia velmi dobre.
frona
no nad tou klobásou som sa tiež pozastavila, ale myslela som, že každého napadne , aby vtedy nedal cukor..... Vidíš a mýlila som sa....nevedela som, že sú aj klobásky sladké,..... :)))))))