Negresko

Autor receptu: bronda

Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj mňa. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Dobrú chuť!

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si cestoviny (najlepšie penne) v slanej vode al dente.
  2. Potom si pripravíme bechamel - na oleji narýchlo opražíme múku, rozmiešame, pridáme vodu a mlieko, trochu vegety na dochutenie. Miešame pokým nezhustne.
  3. Na oleji narýchlo opražíme kuracie prsia nakrájané na rezančeky.
  4. Všetko potom dáme do varnej misy - cestoviny, kuracie rezančeky, bechamel a dobre to spolu premiešame. Necháme v rúre zapiecť cca 30 minút, kým nie sú cestoviny navrchu mierne hnedé a chrumkavé. DOBRÚ CHUŤ!