Negresko
Autor receptu: bronda
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj mňa. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Dobrú chuť!
4 porcie |
50 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Uvaríme si cestoviny (najlepšie penne) v slanej vode al dente.
- Potom si pripravíme bechamel - na oleji narýchlo opražíme múku, rozmiešame, pridáme vodu a mlieko, trochu vegety na dochutenie. Miešame pokým nezhustne.
- Na oleji narýchlo opražíme kuracie prsia nakrájané na rezančeky.
- Všetko potom dáme do varnej misy - cestoviny, kuracie rezančeky, bechamel a dobre to spolu premiešame. Necháme v rúre zapiecť cca 30 minút, kým nie sú cestoviny navrchu mierne hnedé a chrumkavé.
DOBRÚ CHUŤ!