Nebeský pohár
Autor receptu: svedka
Mala improvizacia po nedelnom obede :)
Postup
- 300g cokolady na varenie si uvarime s 3 dcl sladkej smotany.Ked sa vsetka cokolada roztopi,zmes varime len minutku.Odstavime na chladne miesto,neskor do chladnicky a aspon raz za polhodinku premiesame metlickou.Asi za 3 hodinky nam vznikne pudingova konzistencia.
- Jahody spolu s 50g cukru (aj viac,ak su kysle ,alebo mate radi sladsie) zvarime,nepridavame vodu,vyuzijeme len tu,ktora sa roztopi z jahod.Varime 5 minut a vymixujeme ponornym mixerom.Takisto nechame riadne vychladit.
- 3dcl-zvysnu sladku smotanu si vyslahame spolu so zvysnym cukrom a vanilkovym cukrom.Rozmiesame si metlickou mascarpone a zapracujeme don slahacku.Tuto zmes si rozdelime na 2.Do jednej zapracujeme 5PL cokoladoveho kremu.
Bielu cokoladu si postruhame a pouzijeme ako ozdobu.
- A vrstvime do peknych poharikov:
/mne vysli 4 velke vinove pohare a pridavala som taketo mnozstva/
-5 PL coko kremu
-3 PL coko-mascarpone slahacky
-opat coko krem,co zostalo
-3 PL mascarpone slahacky
-5 PL jahodovej omacky
-posypeme struhanou bielou cokoladou
- Takto navrstvene este na hodinku nechame zachladit a mame hotovo :) Mozme dozdobit aj matovymi listkami,ale ja som nemala.
Sladucke a lahodne a zaroven osviezujuce :)