Foto: emdy
podobných receptov tu je niekoľko, ale pridávam ten svoj, tak ako sa to robí u nás
porcií
príprava
Postup
-
1
Urobíme si čalamádu. Veľkosť nakrájania podľa vašej predstavy a chuti. Pripravíme si nálev z deka /podrobný návod je na obale/ A čalamádu necháme 48 hodín postáť v náleve.
-
2
Kozí syr nekrájame na cca 1 cm kocky, olivy nakrájame na kolieska, pridáme soľ, korenie, olivový olej. Celé premiešame v nádone a necháme 48 hodín odpočívať.
- 3
naukladáme do pohárov vrstvy syru s olivami a zeleniny /čalamádu treba nechať odkvapkať, aby sa netvorila s olejom emulzia/ Dobre utlačíme, aby tam bolo čo najmenej vzduchu. A postupne dolievame olivovým olejom, až nebudú vzduchové bublinky. Takto naložený syr, môžeme skladovať v chladničke niekoľko mesiacou a samozrejme, čím je dlhšie v náleve, tým je vláčnejší a chuť je dokonalá..... Dobrú chuť :)
- 3
Diskusia k receptu