Nakladaný kozí syr s olivami a čerstvou zeleninou

emdy - fotkaemdy, 3. októbra 2013
Nakladaný kozí syr s olivami a čerstvou zeleninou
Foto: emdy

podobných receptov tu je niekoľko, ale pridávam ten svoj, tak ako sa to robí u nás

20
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

2 ks
6 ks
6 ks
6 ks
6 ks
6 ks
2 ks
1 ks
1 l
0,5 l
20 g
30 g
1 kg
1 l
0,5 l
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si čalamádu. Veľkosť nakrájania podľa vašej predstavy a chuti. Pripravíme si nálev z deka /podrobný návod je na obale/ A čalamádu necháme 48 hodín postáť v náleve.

    Nakladaný kozí syr s olivami a čerstvou zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    Kozí syr nekrájame na cca 1 cm kocky, olivy nakrájame na kolieska, pridáme soľ, korenie, olivový olej. Celé premiešame v nádone a necháme 48 hodín odpočívať.

  3. 3

    naukladáme do pohárov vrstvy syru s olivami a zeleniny /čalamádu treba nechať odkvapkať, aby sa netvorila s olejom emulzia/ Dobre utlačíme, aby tam bolo čo najmenej vzduchu. A postupne dolievame olivovým olejom, až nebudú vzduchové bublinky. Takto naložený syr, môžeme skladovať v chladničke niekoľko mesiacou a samozrejme, čím je dlhšie v náleve, tým je vláčnejší a chuť je dokonalá..... Dobrú chuť :)

    Nakladaný kozí syr s olivami a čerstvou zeleninou - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
Toto by ma fakt zaujímalo, že ako chutí ten syr? Ako čalamáda?
emdy
chutí výborne,má svoju chuť a pori cítiť kyslú zeleninu, olivy soľ a korenie
ailuj82
neviem či je dobré toto skladovať niekoľko mesiacov... Ja tiež nakladám syr, ale už po 2 týždňoch je taký mazľavý a nie je to ono... :(
emdy
sto ľudí sto chutí.... syr zrením mení kozistenciu... vo svete je x predajcov, ktorí to takto robia... ale komu ako chutí
ancicka
@ailuj82 ,má pravdu.Pravý kozí syr dosť skoro kysne.Ja si ho robím sama a s kozím syrom nám dosť skúsenosti.Vyskúšala som už x spôsobov,ako syr čo udržať najdlhšie a taktiež naložený so zeleninou.So zeleninou naložený tiež skoro skysne a potom je aj zelenina štípľava a už nemá tu pravú chuť.Ked ho naložím so zeleninou,tak sa snažim do týždňa spotrebovať.Najlepšie čo sa mi osvedčil kozí syr uskladnený,tak to je v čistom olivovom oleji.Vtedy vydrží dlhšie.No viac ako2-3 týždne nevydrží,lebo sa poje.Nech sa darí...
izabella929
v pohári to vyzerá báječne, ale ako píše naša @ancicka..ak to vyrdží tak málo je to veru veľká škoda...napriek tomu sa mi to veľmi páči.-)