Najlepší mrkvový koláč

stupakova - bez fotkystupakova, 11. novembra 2009
Najlepší mrkvový koláč
Foto: stupakova

Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po veceri, alebo k poobednajsej salke kavy, ci caju :). Priprava je velmi jednoducha, tak vela stastia a dobru chut ;)!

16
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

6 hrnčekov
1 hrnček
1 hrnček
4 ks
1,5 hrnčeka
1 hrnček
2 ks
1 hrnček
3 hrnčeky
1,5 čajovej lyzicky
1 čajova lyzicka
4 čajove lyzicky
1 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V stredne velkej mise zmiesame dohromady nastruhanu mrkvu s hnedym cukrom. Nechame 60 minut odstat.

  2. 2

    Predhrejeme ruru na 175 stupnov. Tortovu formu potrieme olejom a vysypeme mukou.

  3. 3

    Vo velkej mise vyslahame vajcia do svetla. Postupne pridavame biely cukor, vanilinovy cukor a olej. Do zmesy pridame rozdrveny ananas, pomlete/rozdrvene orechy a hrozienka.

  4. 4

    Skombinujem muku, sodu bikarbonu, sol a skoricu. Tuto kombinaciu vmiesame do mokrej zmesy (vajcia, cukor, atd.). Dokladne vymiesame.

  5. 5

    Na zaver scedime asi tak 50% stavy z odstatej mrkvy a pridame do zmesy. Opat dokladne premiesame.

  6. 6

    Dokladne premiesanu zmes vylejeme do tortovej formy a pecieme asi 40 - 50 minut. * pred vybratim z rury otestovat sparadlom * vychladnuty kolac je dobre ozdobit tvarohovou polevou/kremom

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

jarco
krásna fotka, len trochu orezať zhora by to chcelo
janetka6
toto je jeden z mojich obľúbených receptov, ešte doporučujem použiť troška nastrúhaného muškátoveho orieška a 2 PL vanilovej esencie
308win
mrkvovy kolac mam velmi rad,vyzera chutne.
slavenka
mrkvovy mam velmi rada a ja do toho mojho pridavam nie vanilkovy cukor ale vanilkovy extrakt a 1 maly banan.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha