Foto: stupakova
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po veceri, alebo k poobednajsej salke kavy, ci caju :). Zobraziť celý popisTento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po veceri, alebo k poobednajsej salke kavy, ci caju :). Priprava je velmi jednoducha, tak vela stastia a dobru chut ;)!
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
6 hrnčekov |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
4 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
3 hrnčeky |
|
1,5 čajovej lyzicky |
|
1 čajova lyzicka |
|
4 čajove lyzicky |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
V stredne velkej mise zmiesame dohromady nastruhanu mrkvu s hnedym cukrom. Nechame 60 minut odstat.
- 2
Predhrejeme ruru na 175 stupnov. Tortovu formu potrieme olejom a vysypeme mukou.
- 3
Vo velkej mise vyslahame vajcia do svetla. Postupne pridavame biely cukor, vanilinovy cukor a olej. Do zmesy pridame rozdrveny ananas, pomlete/rozdrvene orechy a hrozienka.
- 4
Skombinujem muku, sodu bikarbonu, sol a skoricu. Tuto kombinaciu vmiesame do mokrej zmesy (vajcia, cukor, atd.). Dokladne vymiesame.
- 5
Na zaver scedime asi tak 50% stavy z odstatej mrkvy a pridame do zmesy. Opat dokladne premiesame.
- 6
Dokladne premiesanu zmes vylejeme do tortovej formy a pecieme asi 40 - 50 minut. * pred vybratim z rury otestovat sparadlom * vychladnuty kolac je dobre ozdobit tvarohovou polevou/kremom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu