Najlepší mrkvový koláč

Autor receptu: stupakova

Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po veceri, alebo k poobednajsej salke kavy, ci caju :). Priprava je velmi jednoducha, tak vela stastia a dobru chut ;)!

16
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V stredne velkej mise zmiesame dohromady nastruhanu mrkvu s hnedym cukrom. Nechame 60 minut odstat.
  2. Predhrejeme ruru na 175 stupnov. Tortovu formu potrieme olejom a vysypeme mukou.
  3. Vo velkej mise vyslahame vajcia do svetla. Postupne pridavame biely cukor, vanilinovy cukor a olej. Do zmesy pridame rozdrveny ananas, pomlete/rozdrvene orechy a hrozienka.
  4. Skombinujem muku, sodu bikarbonu, sol a skoricu. Tuto kombinaciu vmiesame do mokrej zmesy (vajcia, cukor, atd.). Dokladne vymiesame.
  5. Na zaver scedime asi tak 50% stavy z odstatej mrkvy a pridame do zmesy. Opat dokladne premiesame.
  6. Dokladne premiesanu zmes vylejeme do tortovej formy a pecieme asi 40 - 50 minut. * pred vybratim z rury otestovat sparadlom * vychladnuty kolac je dobre ozdobit tvarohovou polevou/kremom