Najjednoduchšia bublanina

laurisia - fotkalaurisia, 20. júla 2012
Najjednoduchšia bublanina
Foto: laurisia

Recept mám rada najmä pre jeho jednoduchú prípravu. Robievam v podstate najčastejšie s čerešňami, ale chutné sú aj ríbezle.

44
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
4 ks
300 g
200 g
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme si všetky suroviny, plech vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Čerešne odkôstkujeme, alebo použijeme kompót, kde už odkôstkované sú.

    Najjednoduchšia bublanina - obrázok 1
  2. 2

    V miske si roztopíme Heru - nie je potrebné, aby bola príliš horúca. Keď je roztopená, pridáme do misky múku, cukor, prášok do pečiva a vajíčka.

    Najjednoduchšia bublanina - obrázok 2
  3. 3

    Zamiešame - stačí vareškou, ale kto veľmi chce umývať kopu riadu, môže aj šľahačom.

    Najjednoduchšia bublanina - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme vykôstkované čerešne.

    Najjednoduchšia bublanina - obrázok 4
  5. 5

    Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160°C asi 25 minút.

    Najjednoduchšia bublanina - obrázok 5
  6. 6

    A asi takýto je výsledok

    Najjednoduchšia bublanina - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Laurisia- pripomenula si mi receptom moju nebohú maminu, tá nám často robievala čerešňovú bublaninu, my decká sme mali vždy z toho srandu, lebo sme po sebe fŕkali kôstky....v najbližšej dobe určite spravím, vďaka za pripomenutie
Napečené (ešte než moje krajšie JA vstalo a potom dostalo ku raňajšej Sumatra káve), ochutnané, prudkojedlé. odporúčané pre ďalšie spracovávanie. Robil som iba z 1/2 dávky (čo teraz, po okoštovaní obaja ľutujeme), lebo som mal iba 6 krpatých marhúľ a dve hrste čučoriedok; heru som nahradil maslom (113 g) + 1 PL ololeja, pridal som vrecúško vanilkového cukru a štipku soli (tak ma to naučili moje drahé učiteľky už v priebehu mojich detských liet, teda bars dávno). Odfotené mám, keď sa od Sandriky naužím vkladať foto aj do komentov, tak sa pochválim. Milá @laurisia , veľmi pekne ďakujem za "perfiš" rcp, zasa som sa naučil niečo nové (nemusel som umývať toľko riadu a pomôcok, ako v minulosti a "bulbaninka" bola do 30´hotová), si šikuľka, logicky uvažujúca, flexibilná s racionálnym využitím optimalizácie časových a prostriedkových rezierv. Neváhaj a "prirucuj" ďalšie rcp, ja ich odskúšam aj tu, na "cudzom ihrisku" v Des Moines Iowa.
@sracz ďakujem za doplnenie - veru nabudúce pôjde do surovín i vanilka :-) A ďalší podobný recept možno už o týždeň, len jedna nádoba bude potrebná navyše a tou je hrnček :-) Som rada, že chutilo

Pridaj komentár k receptu: