Foto: laurisia
Recept mám rada najmä pre jeho jednoduchú prípravu. Robievam v podstate najčastejšie s čerešňami, ale chutné sú aj ríbezle.
44
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
25 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Prichystáme si všetky suroviny, plech vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Čerešne odkôstkujeme, alebo použijeme kompót, kde už odkôstkované sú.
-
2
V miske si roztopíme Heru - nie je potrebné, aby bola príliš horúca. Keď je roztopená, pridáme do misky múku, cukor, prášok do pečiva a vajíčka.
-
3
Zamiešame - stačí vareškou, ale kto veľmi chce umývať kopu riadu, môže aj šľahačom.
-
4
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme vykôstkované čerešne.
-
5
Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160°C asi 25 minút.
-
6
A asi takýto je výsledok
Diskusia k receptu