Najjednoduchšia bublanina
Autor receptu: laurisia
Recept mám rada najmä pre jeho jednoduchú prípravu. Robievam v podstate najčastejšie s čerešňami, ale chutné sú aj ríbezle.
44 porcií |
5 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Prichystáme si všetky suroviny, plech vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Čerešne odkôstkujeme, alebo použijeme kompót, kde už odkôstkované sú.
- V miske si roztopíme Heru - nie je potrebné, aby bola príliš horúca. Keď je roztopená, pridáme do misky múku, cukor, prášok do pečiva a vajíčka.
- Zamiešame - stačí vareškou, ale kto veľmi chce umývať kopu riadu, môže aj šľahačom.
- Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme vykôstkované čerešne.
- Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160°C asi 25 minút.
- A asi takýto je výsledok