Najjednoduchšia bublanina

Autor receptu: laurisia

Recept mám rada najmä pre jeho jednoduchú prípravu. Robievam v podstate najčastejšie s čerešňami, ale chutné sú aj ríbezle.

44
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Prichystáme si všetky suroviny, plech vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Čerešne odkôstkujeme, alebo použijeme kompót, kde už odkôstkované sú.
  2. V miske si roztopíme Heru - nie je potrebné, aby bola príliš horúca. Keď je roztopená, pridáme do misky múku, cukor, prášok do pečiva a vajíčka.
  3. Zamiešame - stačí vareškou, ale kto veľmi chce umývať kopu riadu, môže aj šľahačom.
  4. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme vykôstkované čerešne.
  5. Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160°C asi 25 minút.
  6. A asi takýto je výsledok