Mysli :)

bonpari - fotkabonpari, 14. januára 2012
Mysli :)
Foto: bonpari

Recept na domáce fit tyčinky.. Vďaka ovseným vločkám dostáva naše telo veľa vitamínov, minerálov a nadlho nás zasýtia. Vďaka orieškom a semienkam nám to Zobraziť celý popisRecept na domáce fit tyčinky.. Vďaka ovseným vločkám dostáva naše telo veľa vitamínov, minerálov a nadlho nás zasýtia. Vďaka orieškom a semienkam nám to lepšie myslí. Medík nás prelieči a ovocie nám nahradí sladkosti. Navyše tam nie sú žiadne umeliny ako v obchodoch..

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček a semienka rôzne
1 hrnček
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky nasucho opečieme na panvici tak, aby boli chrumkavé. Taktiež opečieme aj orechové jadrá, ktoré nasekáme na drobnejšie kúsky. Ja používam napr. vlašské orechy, lieskovce alebo slnečnicové či tekvicové semienka. Oboje nechám vychladnúť.

  2. 2

    Sušené ovocie nakrájame nadrobno. Väčšinou používam zmes hrozienok, brusníc, sliviek, marhúľ a jabĺk.

  3. 3

    Na panvici roztopím asi tri lyžice masla, 3 lyžice hnedého cukru a nakoniec primiešam med odoka, no už nevarím, lebo med by tak prišiel o všetky dôležité látky, ktoré obsahuje. Vznikne nám lesklý sirup. Všetko zmiešame v jednej mise dokopy a vytvoríme hmotu, ktorá v rámci možností drží pokope. Takto dáme stuhnúť do chladu. Ja používam formičky na pečenie, ktoré naplním a tak majú fit tyčinky aj lákavé tvary.

Diskusia k receptu

3sandra3
bonpari,,, to je "vončo"... super... už aj si to idem pripraviť
bonpari
vzdy ked si poviem, ze mam zakazane jest sladkosti, tak si pripravim tuto maskrtu, lebo ved to predsa nie je sladkost ;)
sneica
maskrtnikov verim ze je nas tu dost...a aj ja dakujem za receptik....:)v pripade potreby zjest nieco sladke budem mysliet na tvoje "mysli"...:)
3sandra3
tak ja som ich aj urobila, len neviem ako Tebe, ale mne to s 3 PL masla nešlo spojiť dokopy, tak som musela dať 5 lyžíc a dala som 2 PL medu. Samozrejme , hnedý cukor som dodržala podľa Tvojho návodu. To stačí. A čo myslíš , keby som dala iba 2 PL cukru, vytvoril by sa mi ten sirup?
bonpari
kazdy dava inaksie lyzice, nie kazdy ma rovnaky odhad.. takze mne tie 3 stacili alebo boli take poriadnejsie a robila som z bezlaktozoveho masla, tak neviem, ci to nato mohlo mat vplyv.. a s tym cukrom ti neviem poradit, ale urcite tam ma svoju ulohu..
3sandra3
alebo som použila väčší hrnček,,, Ty aký používaš, koľko dl?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia