Müsli tyčinky

dorisa - fotkadorisa, 20. apríla 2012
Müsli tyčinky
Foto: dorisa

Domáce müsli tyčinky. Robila ich dcéra pre moju vnučku.

20
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
50 g
100 g
100 g
150 g
80 g
2 PL
2 PL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Maslo a med rozpustíme na ohni. Kto chce, môže pridať aj cukor. Potom pridáme džem. zamiešame. odstavíme z ohňa. Potom pridáme ovsené vločky, podrvené orechy, nakrájané sušené ovocie, kokosovú múčku , celozrnnú múku. Premiešame. Necháme odstáť, aby sa vločky dobre nabobtnali. Kto môže , tak si môže dať aj vajce do toho, v týchto vajce nie je.

  2. 2

    Túto hmotu prenesieme na plech , na ktorý sme dali papier na pečenie, uhladíme mokrou rukou pritlačíme a necháme v rúre upiecť. Upečené je to vtedy, ak začnú okraje hnednúť.

  3. 3

    Ešte horúce hneď po vybraní z rúry nakrájame na tyčinky, nôž vlhčíme pod studenou vodou, aby nám nelepil ... a necháme takto vychladiť ktoré potom necháme preschnúť. Musli tyčinky balíme do celofánu, aby sa dobre s nimi manipulovalo, ked si ich budeme brať. Tyčinky nie sú na dlhé skladovanie, treba ich držať v chladničke a čo najskôr spapať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ancicka
@dorisa ,to sa všetko pridáva od oka?Ja si to viem predstaviť,ale začiatočník by asi mal problém.
Vločky mám rada,uložim si a niekedy vyskúšam.
3sandra3
to môže byť výborné.... škoda, že nie sú uvedené gramáže.... neviem si to ešte celkom dobre prispôsobiť
helca103
suroviny asi primerane k maslu a medu - pridávať postupne kým sa nevytvorí kompaktná masa

dorisa
Suroviny sú od oka, to je ťažko, aj vločky, aj kokos sú zakaždým iné, ovocie každý iné dá aj džemík má každý iný, všetko je inej konzistencie, či napr. aj med, tak , ako vraví@helca103 treba vytvoriť tú správnu konzistenciu, aby držala spolu. Dcéra robila takéto tyčinky dvakrát a vždy od oka, podarili sa. Tyčinky nie sú na dlhé skladovanie, treba ich držať v chladničke a čo najskôr spapať. Ďakujem za komentáre.
marianne69
pacia sa mi velmi,len sa bojim,ze to s tymi gramazami celkom neodhadnem ,ale vyzeraju perfektne,@doriska nechces dopisat aspon primnerene (na r na byt makcen):-)
sycka
perfektne :) nenajdu sa este nejake taketo skvele receptiky? fakt uzasne :) a zdrave :)
waocipa
recept ako vyšitý pre môjho manžela on je na také to tyčinky -ukladám do kk...
afataga
robila som podobne, boli vyborne ale nedali sa mi poriadne krajat, lamalo sa to, ale chutovo velmi dobre, tusim tam isli aj nejake semienka
valeri
No tak toto je niečo pre mňa, ja takéto veci zbožňujem, už sú v KK. A čo sa týka trvanlivosti, nehrozí ich skazenie :-)), alebo čo keby som časť odložila do mrazáku ?
modrykamen
Varím pečiem od oka, ale teraz si dosť dobre neviem predstaviť koľko čoho, najmä masla. Skúsim, ale nie je to takto ono.
aroooo
a čo s tou celozrnnou múkou, to pre prípad potreby dohustenia? KK
dorisa
@modrykamen , @marianne69 , doplnila som gramáže, @arooo , áno, aj ta je ako pojítko a na konzistenciu, @valeri , neskladuj dlho, to je na priamu spotrebu. Tak tyžden nám asi vydržali, a treba ich v chladničke držať. Ja si myslím, že aj mrazák je dobrý nápad.@zdezda , @marinka31 , na vrchu je sušené mlieko, môžeš pocukriť, alebo len tak naturálne nechať. Dcéra robila bez vajca a cukru. Ďakujem za reakcie , komentáre aj @ethanel , @afataga , @mariaklara ,@waocipa , @sycka , a ak som niekoho zabudla, tak aj tomu.
diabambulka
presne tento receptík mám aj ja pretože sme musližrútikovia, myslím že je to super a hlavne že je to domáce:-))) krásne sa dcérke podarili, na jednortku s hviezdičkou...
tinca
veľmi lákavé, dokonca aj na darovanie:)


cica2
krásne foto a aj tyčinky, ste šikulky! :-)
eldina
fúúúúú,skvelé,syn sa poteší,ked urobím,
nevie sa takého dožrať...:)
airotkivf
Ďakujem za super recept ! Dnes som skúsila, som mimo domova, tak váhu so sebou nemám - suroviny som dala odoka, :D Použila som arašidy, sušené jablká, horkú čokoládu, a je to skvelé ! Len som to asi málo "pritlačila" na plechu, po pokrájaní sa mi trochu rozpadli na viac častí :D :) Ale pecka :)
irenaw
@dorisa ďakujem za výborný nápad. suroviny som mierne pomenila podľa toho, čo bolo doma. dobrý med mi je vzácny, na tepelne upravované recepty používam obilný slad, namiesto džemu som dala jablkovú výživu, výsledok je taký dobrý, že som ich rýchlo pobalila a schovala, aby som zostala pri jednej :o) krájali sa dobre, aj pekne držia pokope. čakám na dcéru, čo na ne povie. už to mám uložené medzi stálicami pri zapekaných musli. ďakujem ešte raz.
3sandra3
veľmi sa teším , že si pridala aj gramáže,,, takto je to super,,, zajtra to vyskúšam. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia