Mušle z Madridu ( fotorecept )

Autor receptu: zuzickaaa1

Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke a Janke:)

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mušle si poriadne prepláchneme vodou.
  2. Mušle dáme variť do vody. Varíme cca 5 minút. Ak sú prasknuté alebo otvorené ešte pred varením, tak ich vyhodíme.
  3. Mušle sledujeme počas varenia. Hneď ako sa otvorí, vyberáme. Ak sa počas varenia mušla neotvorí, tak ju vyhodíme, znamená to, že je pokazená.
  4. Správne uvarené mušle sa krásne otvoria.
  5. Keď vyberieme všetky mušle, tak do vody, v ktorej sa varili pridáme smotanu a muškátový orech - podľa chuti. Necháme zovrieť, mušle polejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.Jedlo je hotové, dobrú chuť..