Mušle z Madridu ( fotorecept )
Autor receptu: zuzickaaa1
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke a Janke:)
4 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mušle si poriadne prepláchneme vodou.
- Mušle dáme variť do vody. Varíme cca 5 minút. Ak sú prasknuté alebo otvorené ešte pred varením, tak ich vyhodíme.
- Mušle sledujeme počas varenia. Hneď ako sa otvorí, vyberáme. Ak sa počas varenia mušla neotvorí, tak ju vyhodíme, znamená to, že je pokazená.
- Správne uvarené mušle sa krásne otvoria.
- Keď vyberieme všetky mušle, tak do vody, v ktorej sa varili pridáme smotanu a muškátový orech - podľa chuti. Necháme zovrieť, mušle polejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.Jedlo je hotové, dobrú chuť..