Muffiny

Autor receptu: klarisa

Keď sa chcem pohrať s fantáziou, rozhodnem sa upiecť mafiny. Dajú sa upiecť hádam na tisíc spôsobov... No ja mám aj tak najradšej moje klasické "mafinové trio" - pomarančovo-kokosové, čokoládovo-banánové a jablkovo-orechové:)

Postup

  1. Pripravíme si všeobecné mafinové cesto z vyššie uvedených surovín, ktoré potom rozdelíme na tri časti a do každej časti zapracujeme iné dobroty, ktoré uvediem nižšie. Takto si môžeme naraz upiecť tri rôzne druhy mafinov.
  2. Všeobecné cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne pridáme olej, jogurt, smotanu a dôkladne premiešame. Nakoniec prisypeme sypkú zmes múky, prášku do pečiva a sódy bikarbóny. Spracujeme a cesto rozdelíme do troch misiek na tri rovnomerné časti.
  3. Do 1. časti pridáme 1 dcl pomarančovej šťavy aj s troškou dužiny a 6 PL strúhaného kokosu.
  4. Do 2. časti pridáme 1 roztlačený banán, 3 ČL kakaa a nahrubo nastrúhanú horkú čokoládu z 1/2 tabuľky.
  5. Do 3. časti pridáme 2 nahrubo postrúhané jablká aj s ich šťavou, 50 g mletých orechov, 1 ČL mletej škorice a 2 PL medu. Naposledy som k tomu pridala aj misku ovsených vločiek namočených v troške mlieka a mafiny mali potom ešte krajšiu štruktúru aj chuť.
  6. Všetky tri zmesi majú stredne hustú konzistenciu (cesto netečie). Naplníme ňou košíčky do 3/4 a dáme piecť do rúry na cca 20-25 minút pri teplote 160-180 stupňov. Mafiny pečieme v mafinovom plechu po 12 kusov. Toto množstvo surovín vyjde asi na 3-4 pečenia, čiže okolo 40-45 mafinov.