Mrkvový zákusok

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 13. apríla 2014
Mrkvový zákusok
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
20 minút
príprava
55-60 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
300 g
250 g
1 PL
z 1 ks citróna
300 g najemno rozmixované
60 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom, kým sa nespraví pena.

  2. 2

    Postupne pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, rum, nastrúhanú citrónovú kôru, mandle a múku s kypriacim práškom.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech a pečieme v rúre pri teplote 160 oC 55 až 60 minút.

Diskusia k receptu

darina57
zakusok s mrkvou som uz chutnala a musim povedat ze bol vynikajuci..urcite bude aj ten tvoj ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia