Mrkvový šalát

helga2 - bez fotkyhelga2, 2. marca 2012
Mrkvový šalát
Foto: helga2

Experimentovaním som zistila,že toto je ten správny pomer ingrediencií pre chutný mrkvový šalát.Je dobrý aj ako príloha k mäsu.

Suroviny

1 -2 ks
4 ks
1 ks
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Mrkvu a jablko postrúhame na drobno,pridám rozmixovaný ananásový kompót bez šťavy,šťavu z jedného citróna ,lyžicu tmavého cukru/môže byť aj svetlý/ a štipku soli.Všetko spolu premiešame a šalátik je hotový. Dobrú chuť.

    Mrkvový šalát - obrázok 1

Diskusia k receptu

franka1
vyborné, pridala by som zopar kvapiek olivoveho oleja....:))
laurisia
ja by som olivový olej nepridávala, v tomto by mi vyslovene vadil ... podľa mňa je ten šalátik dokonalý - zajtra vyrobím :-)
tothka
Ano je výborný,tiež nám veľmi chutí, iba ja ananás nemixujem
helga2
Ananás mixujem ale len veľmi jemne,aby ostali aj celé kúsky.Skúšala som aj s olejom ale nejde mi to tam.
mariaklara
Ja som počula v TV, kde doktor Bukovský hovoril, že do surovej mrkvy sa musí dať trochu oleja, inak telo nespracuje karotén. Preto ti @franka1 radí pridať pár kvapiek olivového oleja, ak nemáš rada olivový, tak pár kvapiek repkového, myslím, že to tomu neuškodí. Ja od vtedy dávam všade, kde je surová mrkva, pár kvapiek oleja. Vôbec to nikomu nevadí.
laurisia
Vidíš, to som nikdy nepočula. Ale ja od detstva v pohode vyjedám mrkvu len tak. No ktovie ...
vierik
Výborný šalátik,pár kvapiek ol.oleja určite,a ja by som dala aj šťavu z kompótu,nech nie je suchý.Robievam často s obmenany ovocia a trochu posekaných orieškov.....:-)
marianne69
nedavam ananas a namiesto cukru 1cl medu a kvapku oleja,koli mrkvicke...je to moj naj- najoblubenejsi salat vobec,len struhat treba:-)mnam
marijanka712
Aj ho robím často , ale mne najlepšie chutí mrkva, jablká, citron a olivový olej ananas mám vevmi rada , ale k tomuto šalatu mi to neladí radšej potom surovú cviklu porajbať - ja tomu hovorím , že to je šalátik na prečistenie čriev....
hubata
V nedeľu dostávali deti k Matelkovi aj misu strúhanej mrkvy s citrónom a piškótami. Ani nevedeli kedy ju spráskali.
babkamt
Robievam mrkvový šalát , lebo ho máme radi.Ale dávam aj trochu olivového oleja.
tilau
je to výborný šalátik osviežujúci, ja do neho dávam aj tú šťavu z kompota, tá deťom najviac chutí v šaláte. A ananásu sa vôbec nemusíte báť, výborne sa hodí k tomuto šalátu, skúšala som aj s mandarinkami ale najviac chutí s ananásom.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Mňamkový, určite vynikajúci. Ananás som nikdy nedávala, ani nepočula, ale určite vyskúšam.
soncya
vynikajúci, ukladám kvôli ananásu do KK! Ja robím mrkva + pomaranče ku pstruhovi. olej tiež pridávam ale len kvapku! :o))
marta23
@laurisia K mrkve sa musí resp. mal by sa pridávať olej, najlepšie olivový, lebo a prikladám dôležitú publikovanú a známu poznámku: Mrkva – čistí organizmus, spevňuje zuby a kosti. Má širokospektrálny účinok. Zo surovej mrkvy si však telo nevie vziať všetko potrebné, treba ju preto konzumovať s kvapkou stolového oleja.
1x milo60
hannah22
presne, mrkva potrebuje trochu oleja, a teraz už dostať rôzne zdrave olejíčky ,len si treba vybrať taký, ktorý bude chutit napr. tekvicový alebo orechový.... :))
elekra
Predbehla si ma! Aj ja som dnes robila mrkvový šalát, nafotila som ho a objavila ten Tvoj. Len som nastrúhala očistenú mrkvu, pridala dve lyžice medu, šťavu z pol citróna a olivový olej. Mňam, stačí len poriadne premiešať. Je vhodný aj pre delenú stravu.
hefi
aj ja ho často robievam, ale kompot dám celý aj so šťavou a cukor a soľ nedávam vôbec - iba kvapku oleja. Robila som ho už aj bez jabĺk, len mrkva, kompot ananasový, citrón a kvapku oleja. Kolegyňa ho robieva so zavaranými mandarínkami. To som ešte neskúšala, ale že je tiež dobrý.
helca103
pripájam sa k tomu ,že surová mrkva POTREBUJE olej,naše telo si nedokáže z mrkvy zobrať všetko bez oleja to jednoducho nejde. Olej je potrebný aj na to aby sa aj betakarotém uvolnil a vstrebal do organizmu. Kto nemá rád olivový na trhu je množstvo olejov len si treba vybrať.
daniela1
Ja ho robievam ako sladký šalát s ananásom, medom, sekanými vlašskými orechami a pokvapkám citrónom. Ako dezert na nedeľné popoludnie.
modrykamen
Experiment sa vydaril. Podobne robím aj ja, aj stým olejom.To mi zasa poradila švagriná kvôli vstrebávaniu karoténu. A pre váhavcov, ten ananás je tam to orechové, hoci každý má svoju a inú chuť. Žiaľ, nestačím strúhať mrkvu a otvárať ananásový kompót.
gazdinocka
Milujeme mrkvový šalát. Robievam ho asi najčastejšie zo všetkých. S tým olejom je to pravda - treba ho tam. Ja kompót nedávam, ale vyskúšam ho s čerstvým ananásom. Podľa mňa je aromatickejší.
huck
Tento vynikajúci šalátik je podlľa mňa vhodný ako dezert, podobne ako mnohé iné ovocné šaláty. Ideálny teraz na jar, ked potrebujeme viacej vitaminov a minerálov. Inak, mrkvu môžem vždy a všade, vo všetkých možnych formách :-)
hamham
Ja robím klasický, mrkva,citrónová šťava a cukor. Premiešame a necháme chvíľu postáť až mrkva pustí šťavu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia