Mrkvovo-karfiolové fašírky s ovsenými vločkami

veronikahtl - fotkaVeronikahtl, 28. júla 2015 15:04
Ďalšie recepty »
12
porcií
30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ružičky uvareného karfiolu si popučíme vidličkou, pridáme mrkvu - natrúhanú (podľa chuti najemno, nahrubo, ja preferujem najemno) a premiešame. Ovsené vločky môžeme použiť tiež podľa chuti - ak niekto preferuje viac ich chuť, netreba ich mlieť. Ja si ich vždy rozmeliem na jemný prášok, je to chutnejšie. Pridáme ich do karfiolu s mrkvou a znovu premiešame.

  2. 2

    Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajce. Ochutíme soľou, majoránkou poprípade podľa vlastnej chuti. Ak treba upraviť konzistenciu "cesta" pridáme buď vývar (ak je husté) alebo pomleté/ celé vločky (ak je riedké).

  3. 3

    Nakoniec obalíme v strúhanke a smažíme v rozohriatom olivovom alebo kokosovom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom, prívarkom alebo so zemiakovým pyré. Ja som na vrh dala Cottage Cheese (podľa vlastného výberu). Dobru chuť prajem :-)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist