Mrkvovo-karfiolové fašírky s ovsenými vločkami
Foto: veronikahtl
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ružičky uvareného karfiolu si popučíme vidličkou, pridáme mrkvu - natrúhanú (podľa chuti najemno, nahrubo, ja preferujem najemno) a premiešame. Ovsené vločky môžeme použiť tiež podľa chuti - ak niekto preferuje viac ich chuť, netreba ich mlieť. Ja si ich vždy rozmeliem na jemný prášok, je to chutnejšie. Pridáme ich do karfiolu s mrkvou a znovu premiešame.
- 2
Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajce. Ochutíme soľou, majoránkou poprípade podľa vlastnej chuti. Ak treba upraviť konzistenciu "cesta" pridáme buď vývar (ak je husté) alebo pomleté/ celé vločky (ak je riedké).
- 3
Nakoniec obalíme v strúhanke a smažíme v rozohriatom olivovom alebo kokosovom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom, prívarkom alebo so zemiakovým pyré. Ja som na vrh dala Cottage Cheese (podľa vlastného výberu). Dobru chuť prajem :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu