Mrkvové rezy so šľahačkou bezlepku - aj s lepkom

manka1 - fotkamanka1, 3. apríla 2014
Mrkvové rezy so šľahačkou bezlepku - aj s lepkom
Foto: manka1

pôvodne to mala byť roláda z Báječnej ženy - ale - roláda sa veľmi rýchlo zje - a jednoducho u nás nemá taký úspech Zobraziť celý popispôvodne to mala byť roláda z Báječnej ženy - ale - roláda sa veľmi rýchlo zje - a jednoducho u nás nemá taký úspech ako rezy - preto sú z toho rezy. Ale boli famózne!

45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g jenme postrúhaná
5 ks
100 g (5PL)
1 bal. (12g)
160 g (5PL) (polohr.múka klasická)
Potretie:
2,5 dl
Plnka:
350 g
100 g
300 ml
2 bal. (30gx2)
1 bal. (20g)
2-3 PL Cest




Postup

  1. 1

    CESTO: začneme klasicky - vyšľahať 5 bielkov s 5PL kryšt. cukru na sneh. Postupne pridávať žĺtky- po jednom. Prisypať balíček prášku do pečiva, kukuričnú múku. A až na koniec pridať do tejto - v podstate piškótovej hmoty- postrúhanú mrkvu. (ak je mrkva mokrá, že púšťa šťavu - túto vyžmýkať - ja som nemala veľmi mokrú) Cesto je vyšľahané - vylejeme na plech - vyložený papierom na pečenie - a upečieme. Klasicky ako piškótu - cca 10-15 min - podľa rúry - ako vám pečie - na cca 180-200°C. Klasické cesto je samozrejme s polohrubou múkou - takže preto aj "lepkáči"- a vtedy sa vynecháva kukuričná múka - to len aby si niekto nemyslel, že pre lepkáčov tam ide aj kukuričná.

    Mrkvové rezy so šľahačkou bezlepku - aj s lepkom - obrázok 1
  2. 2

    Cesto je upečené - teraz je potrebné potrieť marhuľovým lekvárom - jednoducho lyžicou rozotrieť.

    Mrkvové rezy so šľahačkou bezlepku - aj s lepkom - obrázok 2
  3. 3

    PLNKA: aby sme mali čo najmenej riadu - takže jednoduchý návod - Najskôr si dáme do klasického hrnčeka -2,5dl želatínu potravinársku zaliatu 2dl vody trochu napučať. Potom vyšľaháme 300ml mlieka s dvomi balíčkami Šľahačky v prášku bez cukru - ja používam od Dr.Oetker - lebo tam viem, že nie je múka. Postupne som pridala 350g tvarohu - môže byť aj hrudkový - ak má niekto rád hrudky tvarohu, aj nehrudkový - ak to má rád niekto také hladšie. V recepte som použila domáci tvaroh. Pridať 100g práškového cukru - a vymiešať. Divila som sa, ale šľahačka nespadla ani po pridaní tvarohu. Hrnček so želatinou som jednoducho dala do mikrovlnky - cca na 1min zohriať. Nesmie sa variť - lebo by neželírovala. Po pol minute som skontrolovala v akom je stave, a trochu pomiešala. Ešte jej trochu chýbalo - tak som to nechala dobehnúť na minútu - nevrela, bola teplá, a hlavne rozpustená. Toto bol môj prvý pokus takejto prípravy želatiny - lebo vždy ma odrádzalo to varenie. Vyšlo to. Treba si len dať pozor na výkon mikrovlnky - každá hreje inak. Celú pripravenú želatinu som pomaličky vliala do šľahačkovo-tvarohovej hmoty - ešte trochu premiešala tým istým šľahačom - a bolo hotovo. Plnka bola výborná už len takto. Toto sa nalialo na cesto potreté marhuľovým lekvárom a nechalo chvíľku stuhnúť. A bolo - výborné - cestu dodala zaujímavú chuť mrkva - no a ešte plnka...

    Mrkvové rezy so šľahačkou bezlepku - aj s lepkom - obrázok 3

Diskusia k receptu

elysa
ja som ešte z mrkvou nepiekla, máš ich veru pekné...
anina6
už dlhšie som chcela vyskúšať nejaký mrkváč, tvoj sa mi veľmi páči a to za 5*. samozrejme uložený v mojej kk.
kukulienka71
perfektné!! kombinácia aj realizácia...dúfam u nás bude tiež čoskoro aj degustácia:-)
anic
velmi pěkný popis,recept se mi líbí,mám uloženo + 5*
manka1
Ďakujem za pochvalu - vyskúšajte - a určite budete spokojné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia