Foto: gionima
Tento recept mi dala moja kamaratka,doteraz som tento kolacik len kupovala,doma ho mame vsetcia moc radi a tak som chcela spravit domaci bez konzervantov Zobraziť celý popisTento recept mi dala moja kamaratka,doteraz som tento kolacik len kupovala,doma ho mame vsetcia moc radi a tak som chcela spravit domaci bez konzervantov a chuti o daco lepsie :) a mozem si ho naplnit,ako chcem ja.
na 180 °C
Postup
-
1
Vsetky suroviny na cesto zmiesime.Vyformujeme z cesta gulu a zabalime do potravinarskej folie,dame do chladu na 1/2hodinu.Po 1/2hodine vyvalkame 2/3 cesta a ulozime do formy vymastenej maslom a vysypanej mukou a popichame vydlickou.Natrieme marmeladou ktoru sme si zvolili a upravime kraje.Zvysnu tretinu cesta vyvalkame a nakrajame na tenke pasiky (cca.1,5 cm)ktore ukladame na marmeladu tak,aby nam vznikla mriezka.Da sa piect na 30/35 minut na 180°C. Ak by ste robili kolac plneny ovocim mriezkou sa nezdobi naplni sa pudingom nan ulozime nakrajane ovocie a zakryje sa zelatinou.Puding,ovocie a zelatinu pridame az po upeceni cesta. Nemam teraz foto z ovocim,ale pridam :)Dobru chut :)
Pekávam mrežovník aj z medového cesta, keď budem piecť, pridám ho.
Nemala som čas dať chladiť cesto, tak som tretinu rovno šupla do vymasteného a múkou vysypaného plechu a rozvaľkala som ho váľkom do jednej ruky rovno tam, aby sa mi mäkké cesto pri prenášaní neroztrhlo. Dopadlo to dobre, koláč vyzerá výborne, už aby vychladol, nech môžme ochutnať.