Mrazené citróny fotorecept

afataga - fotkaafataga, 2. novembra 2014
Mrazené citróny (fotorecept)
Foto: afataga

Občas sa zadarí kúpiť bio citróny, ale v chladničke sa po troch dňoch začínajú kaziť, tak som rozmýšľala, čo s nimi a napadlo ma Zobraziť celý popisObčas sa zadarí kúpiť bio citróny, ale v chladničke sa po troch dňoch začínajú kaziť, tak som rozmýšľala, čo s nimi a napadlo ma toto. Možno poznáte také, že dať do mrazničky celý citrón a keď treba, nastrúhať si z neho do šalátu, koláča, polievky, omáčky...., ale kto to skúsil, je rád, že mu neodmrzla ruka pri strúhaní.

20 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ako hovorím, občas sa zadarí

    Mrazené citróny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Citróny som aj tak radšej umyla, pokrájala na polovice a každú polovicu na štvrtiny, vybrala som jadierka a postupne posekala v sekáčiku, ja som naschvál nesekala na úplnú kašu

    Mrazené citróny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Penovú tácku (či ako sa tá hmota volá) som dala do pevného šáčku a do nej som dala nasekaný citrón, dala som do mrazničky

    Mrazené citróny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň som vybrala ten zázrak z mrazničky a vybrala som zo sáčku tácku

    Mrazené citróny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A teraz som sáčok vyvrátila naruby, aby mi hmota zostala vnútri

    Mrazené citróny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A nastala zrada :-), chcela som to celé rozbiť tĺčikom, ale hmota bola príliš hrubá, takže nabudúce dám do dvoch táciek menšiu vrstvu. Musela som to trochu nechať povoliť v chladničke, potom som to roztrieskala na na kúsky a dala zas do mrazničky a môžem si odobrať kedykoľvek citrónovú triešť.

    Mrazené citróny (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

paploska
naozaj výborný nápad. u nás idú však citróny ako na bežiacom páse :-), takže na mrazenie nezostáva
margaretka28
dobrý nápad, ja si uskladňujem ked mám takéto citrony, ale len kôru a to tak, že ju postruham, presypem troškou kryštálového cukru a dobre natlačím do malej fľaštičky napr.od liekov a uskladnujem v chladničke, ked potrebujem, tak len odoberiem, dobre zatvorím a vrátim do chladničky, vydrží dlho, ale ja ju stihnem minúť tak do mesiaca dvoch, viac nemám vyskúšané, tvoj nápad sa mi tiež pozdáva, lebo môžem uložiť celý citron :-)
frezia
Tak to je super napad, zajtra kupim citrony a urobim to . Dam to do foriem na ladove kocky, potom zamrznute vyberiem, dam do vrecka, naspät do mraznicky a bude. Co povies?
babav
Ja struham zamrznute citrony podla potreby ,koru do cesta a tvarohovej plnky a vnutro do omacok .Tak sa mi to osvedcilo ,ale paci sa mi aj tvoja verzia :-).
1x safran
frezia
@jozka , prepac, az teraz som si vsimla, ze ty si uz tento napad predo mnou mala...
afataga
som rada, ze sa vam pozdava tento napad
@paploska ja do Billy moc nechodim, mam ju od ruky, iba ked idem do Auparku s niekym na kavu :-)
@jozka2 to ma napadlo ako prve, ale my bonboniery nejeme, vycsinou su hnusne a tie formicky na lad som vyhodila pri stahovani, ze naco mi budu, ked lad davam mrazit do sackov, tak si asi niekde cosi zadovazim
@margaretka28 no ved prave ze som chcela nie len koru, trochu som z toho dala vcera aj do toho orechoveho kolaca
@frezia poviem, ze dobre :-)
@babav presne toto aj mne prislo mailom, aj som to skusala, ako som pisala v uvode, ale to neskutocne studene, skoro mi pazure odmrzli pri tom struhani, tak som si povedala, ze skusim takto
jozka2
afataga,stoji ti za to nejake tie formicky na lad pozhanat a su aj mensie aj vacsie.Do vacsich mrazim huby a do mansich aj petrzl. a koprovu atd,vnat.Ked kupim z obchodu,hned nepouzijem vsetko a tak cerstve porezem dam takto zamrazit a ked ku koncu pridam,aby sa rozmrazili no nevarili a su ako verstve.
Huby takto pouzivam ak ich davam v mensom mnozstve do jedal.Mas ich hned po ruke.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Dobrý nápad,ja mrazim na plátky nakrájané a používam rovno do pohára s nápojom ale tiež do varenie.
terinka55
Už som o tom niekde čítala a je to super nápad. Šikovná pomôcka.
ilusa
no vyborny napad,ja mavam cele citrony zamrazene,ale odradza ma struhanie ladovych citronov,ale teraz uz budem robit podla @afataga ,len musim minut tie,co su uz v mraznicke
gubics
Mne priateľka poslala mail na tie mrazené citróny, hneď som ich aj urobila, a zabudla na ne v mrazničke . Dobre, že ste mi ich pripomenuli, postrúham ich kuch. robotom a dám do silikových formičiek na bonbóny opäť zmraziť a potom do sáčku. Keď nemáte také malé formičky, môžete použiť krabice z umelej hmoty na vajíčka (po dôkladnom umytí), stačí tú hmotu dať asi do jednej tretiny, a nemusia sa kupovať formičky.
afataga
vdaka aj dalsim za nahliadnutie a dobre rady
@jozka asi si cosi zozeniem
@gubics budeme si vykat? no tak dobre, super napad s tymi vajcovymi obalmi, mna este napadlo, ze sa daju pouzit aj papierove, ak do nich vlozim igelit a nemusim ani umyvat :-), ja furt hovorim, ze lenivost je matka pokroku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia