Mrazené citróny (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Občas sa zadarí kúpiť bio citróny, ale v chladničke sa po troch dňoch začínajú kaziť, tak som rozmýšľala, čo s nimi a napadlo ma toto. Možno poznáte také, že dať do mrazničky celý citrón a keď treba, nastrúhať si z neho do šalátu, koláča, polievky, omáčky...., ale kto to skúsil, je rád, že mu neodmrzla ruka pri strúhaní.
Postup
- Ako hovorím, občas sa zadarí
- Citróny som aj tak radšej umyla, pokrájala na polovice a každú polovicu na štvrtiny, vybrala som jadierka a postupne posekala v sekáčiku, ja som naschvál nesekala na úplnú kašu
- Penovú tácku (či ako sa tá hmota volá) som dala do pevného šáčku a do nej som dala nasekaný citrón, dala som do mrazničky
- Na druhý deň som vybrala ten zázrak z mrazničky a vybrala som zo sáčku tácku
- A teraz som sáčok vyvrátila naruby, aby mi hmota zostala vnútri
- A nastala zrada :-), chcela som to celé rozbiť tĺčikom, ale hmota bola príliš hrubá, takže nabudúce dám do dvoch táciek menšiu vrstvu. Musela som to trochu nechať povoliť v chladničke, potom som to roztrieskala na na kúsky a dala zas do mrazničky a môžem si odobrať kedykoľvek citrónovú triešť.