Mrazené citróny (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Občas sa zadarí kúpiť bio citróny, ale v chladničke sa po troch dňoch začínajú kaziť, tak som rozmýšľala, čo s nimi a napadlo ma toto. Možno poznáte také, že dať do mrazničky celý citrón a keď treba, nastrúhať si z neho do šalátu, koláča, polievky, omáčky...., ale kto to skúsil, je rád, že mu neodmrzla ruka pri strúhaní.

20 minút
príprava

Postup

  1. Ako hovorím, občas sa zadarí
  2. Citróny som aj tak radšej umyla, pokrájala na polovice a každú polovicu na štvrtiny, vybrala som jadierka a postupne posekala v sekáčiku, ja som naschvál nesekala na úplnú kašu
  3. Penovú tácku (či ako sa tá hmota volá) som dala do pevného šáčku a do nej som dala nasekaný citrón, dala som do mrazničky
  4. Na druhý deň som vybrala ten zázrak z mrazničky a vybrala som zo sáčku tácku
  5. A teraz som sáčok vyvrátila naruby, aby mi hmota zostala vnútri
  6. A nastala zrada :-), chcela som to celé rozbiť tĺčikom, ale hmota bola príliš hrubá, takže nabudúce dám do dvoch táciek menšiu vrstvu. Musela som to trochu nechať povoliť v chladničke, potom som to roztrieskala na na kúsky a dala zas do mrazničky a môžem si odobrať kedykoľvek citrónovú triešť.