Morské kuriatko

Autor receptu: zemo

Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie nemali. Ostatné morské potvory sú drahé. Preto som zoológiu obohatil o morské kuriatko. Podobne ako morské prasiatko nemá nič spoločné s morom. Len so soľou.

4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Na dno pekáča vysypeme jedno kilo (1kg) soli, pekne rozostrieme. Kura, ktoré sme zbavili krku a zahli mu krídla, aby priliehali k telu, osolíme aj zvnútra a do dutiny vložíme kúsok masla. Potom ho prsiami položíme na soľ. Nebojte sa kura posoliť aj zvnútra, aj zvonka, soľ na pekáči na jeho slanosť nemá až tak veľký vplyv.
  2. Kura vložíme do vyhriatej rúry, pečieme na stredne miernom ohni do mäkka, potom ho otočíme a necháme kožu sčervenieť aj z druhej strany, ktorá ležala na soli. Vyberieme a jeme ako normálne pečené kura. Len sa je lepšie.