Morské kuriatko
Autor receptu: zemo
Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie nemali. Ostatné morské potvory sú drahé. Preto som zoológiu obohatil o morské kuriatko. Podobne ako morské prasiatko nemá nič spoločné s morom. Len so soľou.
4 porcie |
5 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Na dno pekáča vysypeme jedno kilo (1kg) soli, pekne rozostrieme. Kura, ktoré sme zbavili krku a zahli mu krídla, aby priliehali k telu, osolíme aj zvnútra a do dutiny vložíme kúsok masla. Potom ho prsiami položíme na soľ. Nebojte sa kura posoliť aj zvnútra, aj zvonka, soľ na pekáči na jeho slanosť nemá až tak veľký vplyv.
- Kura vložíme do vyhriatej rúry, pečieme na stredne miernom ohni do mäkka, potom ho otočíme a necháme kožu sčervenieť aj z druhej strany, ktorá ležala na soli. Vyberieme a jeme ako normálne pečené kura. Len sa je lepšie.