Foto: tess
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, cukor, vajce, roztopené maslo / olej a naposledy pridáme kvások a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske si rozváľkame (na hrubšie) vykysnuté cesto a povykrajujeme kolieska pohárom. Povytláčame si prstami v strede kolieska jamky a každú naplníme najprv džemom a potom tvarohom (ktorý zmiešame ešte predtým v miske s vanilkovým a práškovým cukrom- podľa chuti).
- 3
Poukladáme si ich na plech (natretý olejom) v dostatočnej vzdialenosti, keďže koláčiky v trúbe ešte trochu nafúknu. Asi po 10-15 minútach (na 180°C) vytiahneme koláčiky a posypeme ich najprv vanilkovým cukrom a potom práškovým na ozdobenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekne sa Ti koláčiky nafúkli. Ja dávam tvaroh dovnútra a navrch slivkový lekvár a na záver klasickú posýpku. Viem si predstaviť lahodnú chuť Tvojich koláčikov. :-)
Dúfam, že som sa ťa nedotkla, ber to ako radu od starej ženy, ktorá koláčov napiekla tak za dva vozy (a keď som bola v tvojom veku, bola by som dobré rady privítala, len sme žiaľ nemali internet ani Varechu).