Moravský koláč
Autor receptu: tess
50 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások.
Do misky dáme múku, cukor, vajce, roztopené maslo / olej a naposledy pridáme kvások a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
- Na pomúčenej doske si rozváľkame (na hrubšie) vykysnuté cesto a povykrajujeme kolieska pohárom. Povytláčame si prstami v strede kolieska jamky a každú naplníme najprv džemom a potom tvarohom (ktorý zmiešame ešte predtým v miske s vanilkovým a práškovým cukrom- podľa chuti).
- Poukladáme si ich na plech (natretý olejom) v dostatočnej vzdialenosti, keďže koláčiky v trúbe ešte trochu nafúknu. Asi po 10-15 minútach (na 180°C) vytiahneme koláčiky a posypeme ich najprv vanilkovým cukrom a potom práškovým na ozdobenie.
|