Moravský koláč

Autor receptu: tess

50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, cukor, vajce, roztopené maslo / olej a naposledy pridáme kvások a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
  2. Na pomúčenej doske si rozváľkame (na hrubšie) vykysnuté cesto a povykrajujeme kolieska pohárom. Povytláčame si prstami v strede kolieska jamky a každú naplníme najprv džemom a potom tvarohom (ktorý zmiešame ešte predtým v miske s vanilkovým a práškovým cukrom- podľa chuti).
  3. Poukladáme si ich na plech (natretý olejom) v dostatočnej vzdialenosti, keďže koláčiky v trúbe ešte trochu nafúknu. Asi po 10-15 minútach (na 180°C) vytiahneme koláčiky a posypeme ich najprv vanilkovým cukrom a potom práškovým na ozdobenie.