Foto: monda
Tieto šišky som urobila bez vajec. Robievam ich aj s vajcami , ale teraz som ich urobila bez nich . Chutia tiež fajnovo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si kvások. Do hrnčeka si dáme pomrvené droždie , pridáme 1 čaj.lyžičku cukru, a 1 lyžičku čaj. múky a do pol hrnčeka teplého mlieka. Necháme nakysnúť. Potom do misy dáme múku, cukor,soľ a olej a kvások.Vypracujeme cesto , dobre ho musíme vymiesiť, aby bolo ľahké. Necháme nakysnúť aspoň na 20 minút. Prikryjeme ho utierkou.
-
2
Ked je už nakysnuté tak si ho dáme na dosku pomúčenú a rozváľkame na plát asi 2 cm hrubý a vykrajujeme pohárom šišky. Do každej urobíme dierku ./ Zo zvyškov si viem zvyknúť upliecť osmičky - také pletenky , ako sú dolu na obrázku/. Necháme ešte nakysnúť tak 15 minút.
- 3
Vo vyššej panvici si rozpálime olej ,šišky musia v ňom plávať , takže dáme ho viac. A môžeme začať vysmážať a to tak, že si každú jednu dáme s dierkou na spodok ,až potom pretočíme.
- 4
Ked sú vysmažené , tak do každej jamky dáme džem.Posypeme vanilkovo-práškovým cukrom.
- 5
A tu sú tie pletené osmičky, zo zvyškov cesta.
- 6
A ešte jedna fotka, na ktorej vidieť oba druhy , aj zapletené aj guľaté.
- 3
Diskusia k receptu