Moje prvé guľky z burizónov fotorecept

elysa - fotkaelysa, 6. apríla 2013
Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept)
Foto: elysa

Včera som robila Dobošový jednoduchý rez a zostala mi polovica salka, alebo skôr nik ho neobjavil...:) Predvčerom som "omylom" kúpila v Lidli čokoládové burizóny namiesto cereálií. Jeden syn ofrflal, druhý ich pochválil... A môj muž sem-tam prepovedal, že mu to niekde chutilo... Tak tu ich majú, teda mali takéto...

35 minút
príprava

Suroviny

150 g
0,5 konzervy
90 g (alebo Helia)
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kryštálový cukor upálime na karamel.

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme salko a margarín.

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na slabom ohni miešame do úplého roztopenia a spojenia všetkých surovín.

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si burizóny a papierové košíčky.

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Burizóny vmiešame do karamelovej zmesi.

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do pohára si dáme teplú vodu, držíme v nej lyžicu, ktorou naberáme zmes a v rukách vytvárame guľky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov.

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z tejto dávky mi vyšlo 20 guliek. Syn, ktorý burizóny ofrflal, povedal, že takto sú jedlé a ten, ktorému chutili, povedal, že výýýborné...

    Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu