Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Včera som robila Dobošový jednoduchý rez a zostala mi polovica salka, alebo skôr nik ho neobjavil...:) Predvčerom som "omylom" kúpila v Lidli čokoládové burizóny namiesto cereálií. Jeden syn ofrflal, druhý ich pochválil... A môj muž sem-tam prepovedal, že mu to niekde chutilo... Tak tu ich majú, teda mali takéto...

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kryštálový cukor upálime na karamel.
  2. Pridáme salko a margarín.
  3. Na slabom ohni miešame do úplého roztopenia a spojenia všetkých surovín.
  4. Pripravíme si burizóny a papierové košíčky.
  5. Burizóny vmiešame do karamelovej zmesi.
  6. Do pohára si dáme teplú vodu, držíme v nej lyžicu, ktorou naberáme zmes a v rukách vytvárame guľky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov.
  7. Z tejto dávky mi vyšlo 20 guliek. Syn, ktorý burizóny ofrflal, povedal, že takto sú jedlé a ten, ktorému chutili, povedal, že výýýborné...