Moje prvé guľky z burizónov (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Včera som robila Dobošový jednoduchý rez a zostala mi polovica salka, alebo skôr nik
ho neobjavil...:) Predvčerom som "omylom" kúpila v Lidli čokoládové burizóny namiesto
cereálií. Jeden syn ofrflal, druhý ich pochválil... A môj muž sem-tam prepovedal, že mu
to niekde chutilo... Tak tu ich majú, teda mali takéto...
Postup
- Kryštálový cukor upálime na karamel.
- Pridáme salko a margarín.
- Na slabom ohni miešame do úplého roztopenia a spojenia všetkých surovín.
- Pripravíme si burizóny a papierové košíčky.
- Burizóny vmiešame do karamelovej zmesi.
- Do pohára si dáme teplú vodu, držíme v nej lyžicu, ktorou naberáme zmes a v rukách vytvárame guľky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov.
- Z tejto dávky mi vyšlo 20 guliek. Syn, ktorý burizóny ofrflal, povedal, že takto sú jedlé a ten, ktorému chutili, povedal, že výýýborné...