Foto: receptka963
Postup
-
1
cesto: vajíčka si rozdelíme, z bielkov vyšlaháme velmi tuhy sneh, k žltkom pridáme cukor a vyšlaháme do peny, potom pridáme múku, dobre vymiešame a potom pridáme sneh s bielkov , hmoty spojíme a cesto si rozdelíme na tolko častí kolko chceme mať plátov, ked chcete mať menej, tak cesto nerobte z tolkých vajec :)
- 2
každé cesto roztierame na papier na pečenie, kt. je položeny na otočeny plech.. pečieme pri 210 - 230 st., treba davať pozor, aby neprihoreli, hned ako vybereme 1 plát, môžme dať druhý už piecť, medzitym si stoho 1 stiahneme papier a necháme vychladnúť, ked už máme všetky pláty upečené urobíme si krém
- 3
krém: vajcia s práškovym a vanilkovym cukrom vyšlaháme nad parou, zamiešame presitkované kakao, odložíme vychladnúť medzitým si rozpustíme čokoládu 300 g s 45g maslom, 2 hmoty môžme spojiť, dobre vyšlaháme s mixérom a odložíme, aby celkom vychladol, po vychladnutí vymiešame s 345 g maslom
- 4
Na každý plát natrieme časť plnky (plnku si rozdelte na tolko častí kolko plátov ste si napiekli), naplneny zakusok si dame do chladničky, zaťažíme ho s niečím ťažkým, na druhy deň polejeme čokoladou a na krájame :) dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dávam zaslúžených 5*
skús niekedy dať na vrch miesto čokolády karamel, je to dosť náročné, ale oplatí sa, to sú pravé Dobošové rezy :_)