Moje dobošové rezy

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 6. júna 2016

Suroviny

Cesto:
13 ks
13 PL
13 PL
Krém:
6 ks
300 g
1 ks
45 g
300 g
345 + 45 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    cesto: vajíčka si rozdelíme, z bielkov vyšlaháme velmi tuhy sneh, k žltkom pridáme cukor a vyšlaháme do peny, potom pridáme múku, dobre vymiešame a potom pridáme sneh s bielkov , hmoty spojíme a cesto si rozdelíme na tolko častí kolko chceme mať plátov, ked chcete mať menej, tak cesto nerobte z tolkých vajec :)

  2. 2

    každé cesto roztierame na papier na pečenie, kt. je položeny na otočeny plech.. pečieme pri 210 - 230 st., treba davať pozor, aby neprihoreli, hned ako vybereme 1 plát, môžme dať druhý už piecť, medzitym si stoho 1 stiahneme papier a necháme vychladnúť, ked už máme všetky pláty upečené urobíme si krém

  3. 3

    krém: vajcia s práškovym a vanilkovym cukrom vyšlaháme nad parou, zamiešame presitkované kakao, odložíme vychladnúť medzitým si rozpustíme čokoládu 300 g s 45g maslom, 2 hmoty môžme spojiť, dobre vyšlaháme s mixérom a odložíme, aby celkom vychladol, po vychladnutí vymiešame s 345 g maslom

  4. 4

    Na každý plát natrieme časť plnky (plnku si rozdelte na tolko častí kolko plátov ste si napiekli), naplneny zakusok si dame do chladničky, zaťažíme ho s niečím ťažkým, na druhy deň polejeme čokoladou a na krájame :) dobrú chuť

Diskusia k receptu

veronikkka
krásny recept, áno, treba toľko vajec! veľmi pekne spracovaný a rezy sú vydarené .-)
dávam zaslúžených 5*
skús niekedy dať na vrch miesto čokolády karamel, je to dosť náročné, ale oplatí sa, to sú pravé Dobošové rezy :_)
haji
Jestli správně vidím - tak máš 8 plátů. Výkon hodný majstra. Smekám. Určitě jsou výborné! Každý, kdo dokáže upéct a zpracovat tak tenké pláty má můj hluboký obdiv!
receptka963
dakujem vám krásne :) na dobošové rezy dávam vždy čokoládu(mliečnu aj horkú zmiešam ) ked robím tortu :) tak davam karamel :) ktory krájam na trojuholniky a ukladam na tortu šikmo okolo na celu tortu :)
zdenka1009
Máš ich krásne a čokoládová plnka, všetko spolu , robí dobošku dokonalú...skúsila som dobošku aj s karamelom, ale mi nechutila,...si frajerka :-)
mariana1982
ked su to take tenke platy tak sa to cesto pri stahovani z papiera nepotrha? lebo fakt su tenke, moj obdiv. prave kvoli tomu som sa este neodhodlala na dobošku
receptka963
ked su zltky s cukrom dobre vymiesane a mate dobry papier na pecenie tak krasne zíde dole :) dakujem krásne
1x haji
lexi
Fantasticke! Zaujimalo by ma ze aky velky je plech a ake je cesto? Redsie, alebo hustejsie? Dakujem.
receptka963
klasická velkosť plechu,a cesto je husté nadychane ale po case ten sneh zacne trocha upadať takže potom je reddšie,ale treba snim pracovat rychlo ,hned ako dáme piect 1 už aby sme mali pripraveny 2 a ten tretí medzitym rozotierat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia