Moja Sacher torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Tento recept som dostala už dávno od kamaráta kuchára. Torta je jednoduchá, rýchla a aj veľmi dobre chutí:)

14
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov a rozšľaháme spolu s maslom a práškovým cukrom.
  2. Z bielkov urobíme nie úplne tuhý sneh a pridáme ho do hmoty. Všetko spolu dobre rozmiešame.
  3. Do vyšľahanej hmoty pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rozmiešame do hladka.
  4. Polevu si necháme rozpustiť a vychladnúť.
  5. Nie úplne horúcu rozpustenú čokoládu na varenie vlejeme do hmoty a dobre rozmiešame.
  6. Vlejeme do formy. Ja som plech nevymasťovala, ale použila som fóliu na pečenie, ktorú som dala len na spodok formy.
  7. Pečieme cca 60min, pri teplote 180°C.
  8. Tortu necháme vychladnúť.
  9. Po vychladnutí tortu rozrežeme na tri pláty a potrieme ríbezľovým džemom postupne oba pláty a tortu navrstvíme.
  10. Nakoniec necháme rozpustiť zvyšnú polevu a nalejeme ju na tortu. Treba dať viac aj na okraje torty, aby poleva vtiekla na okraje torty.
  11. Tortu dáme na noc do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť:)