Moja Sacher torta (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Tento recept som dostala už dávno od kamaráta kuchára. Torta je jednoduchá, rýchla a aj veľmi dobre chutí:)
14 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtka od bielkov a rozšľaháme spolu s maslom a práškovým cukrom.
- Z bielkov urobíme nie úplne tuhý sneh a pridáme ho do hmoty. Všetko spolu dobre rozmiešame.
- Do vyšľahanej hmoty pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rozmiešame do hladka.
- Polevu si necháme rozpustiť a vychladnúť.
- Nie úplne horúcu rozpustenú čokoládu na varenie vlejeme do hmoty a dobre rozmiešame.
- Vlejeme do formy. Ja som plech nevymasťovala, ale použila som fóliu na pečenie, ktorú som dala len na spodok formy.
- Pečieme cca 60min, pri teplote 180°C.
- Tortu necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí tortu rozrežeme na tri pláty a potrieme ríbezľovým džemom postupne oba pláty a tortu navrstvíme.
- Nakoniec necháme rozpustiť zvyšnú polevu a nalejeme ju na tortu. Treba dať viac aj na okraje torty, aby poleva vtiekla na okraje torty.
- Tortu dáme na noc do chladničky a môžeme podávať.
Dobrú chuť:)