Moja nepečená jablkovo-tvarohová (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Sobotné popoludnie nesmierna chuť na niečo sladké ... A tak vznikla táto jablkovo- tvarohová torta. Nám chutila a snáď bude chutiť aj Vám.

8 - 10
porcií
30 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na korpus si pomeliem alebo rozdrvím detské piškóty. Rozpustím maslo a piškóty s ním spojím do masy, ktorú rovnomerne navrstvím do alobalom vyloženej tortovej formy.
  2. Očistím jablká a nastrúham ich na jemnom strúhadle. Dám ich variť s hnedým cukrom a pohárom vody. Cukru som dala 4 lyžice, jablká sú sladké, nebolo treba viac sladiť. Nechám povariťasi 10 minút kým jablká nezmäknú. Občas premiešam.
  3. Do trochy vody rozmiešam Zlatý klas
  4. a pridám do rozvarených jabĺk. Uvarím jablkový puding, ktorý nechám trochu vychladnúť.
  5. Teplú zmes nanesiem na piškótový korpus,
  6. uhladím a nechám vychladnúť.
  7. Do misky si dám jeden kelímok tvarohu, jednu kyslú smotanu, pridám cca 4 lyžice práškového cukru a jeden stužovač šľahačky.
  8. Na dochutenie použijem aj vaječný koňak.
  9. Tvarohový krém navrstvím na vychladnuté jablká a nechám stuhnúť v chlade.
  10. Hotovú vychladnutú tortu
  11. krájam na jednotlivé porcie. Neprekladám ju na tácňu, nechávam ju vo forme. Takto vyzerá na reze.
  12. Porciu môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou alebo tak ako my, strúhanou čokoládou.