Moja nepečená jablkovo-tvarohová (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Sobotné popoludnie nesmierna chuť na niečo sladké ... A tak vznikla táto jablkovo-
tvarohová torta. Nám chutila a snáď bude chutiť aj Vám.
8 - 10 porcií |
30 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na korpus si pomeliem alebo rozdrvím detské piškóty. Rozpustím maslo a piškóty s ním spojím do masy, ktorú rovnomerne navrstvím do alobalom vyloženej tortovej formy.
- Očistím jablká a nastrúham ich na jemnom strúhadle. Dám ich variť s hnedým cukrom a pohárom vody. Cukru som dala 4 lyžice, jablká sú sladké, nebolo treba viac sladiť. Nechám povariťasi 10 minút kým jablká nezmäknú. Občas premiešam.
- Do trochy vody rozmiešam Zlatý klas
- a pridám do rozvarených jabĺk. Uvarím jablkový puding, ktorý nechám trochu vychladnúť.
- Teplú zmes nanesiem na piškótový korpus,
- uhladím a nechám vychladnúť.
- Do misky si dám jeden kelímok tvarohu, jednu kyslú smotanu, pridám cca 4 lyžice práškového cukru a jeden stužovač šľahačky.
- Na dochutenie použijem aj vaječný koňak.
- Tvarohový krém navrstvím na vychladnuté jablká a nechám stuhnúť v chlade.
- Hotovú vychladnutú tortu
- krájam na jednotlivé porcie. Neprekladám ju na tácňu, nechávam ju vo forme. Takto vyzerá na reze.
- Porciu môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou alebo tak ako my, strúhanou čokoládou.