Mleté mäso s pórom v smotane
Autor receptu: miskamm
Toto je jedno z prvých jedál, ktoré som v nemecku ako Au-Pairka okúsila. Zo začiatku sa mi to zdalo divné mäso kombinovať s výživou, ale je to naozaj veľmi chutné. Aj deti to majú radi, je to jemne sladké, ale aj slané a hlavne pre chlapov MÄSOVÉ :-)
4-5 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pór nakrájame na krúžky asi 0,5 cm hrubé, ak je pór väčší, prekrojíme pozdĺž a potom nakrájame na polovičné krúžky. Dobre umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.
- Olej zohrejeme v hrnci a keď je horúci pridáme mleté mäso.
- Keď je mäso dobre prepečené, pridáme soľ a korenie a pražíme ešte tak 2-3 minúty. Potom pridáme bujón (nerozmiešavať vo vode) a podusíme 5 minút na prudkom ohni.
- Pridáme paradajkový pretlak alebo kečup a podusíme ďalších 5 minút.
- Pridáme odkvapkaný pór a podusíme 5-10 minút na prudkom ohni (premiešavať nezabudnúť).
- Podlejeme vodou, ca 0,2 l a povaríme 15-20 minút na miernom ohni. Pridáme smotanu a necháme prevriet. Dochutíme soľou a mletým korením.
- Podávame s ryžou a jablkovou výživou.