Mleté mäso s pórom v smotane

Autor receptu: miskamm

Toto je jedno z prvých jedál, ktoré som v nemecku ako Au-Pairka okúsila. Zo začiatku sa mi to zdalo divné mäso kombinovať s výživou, ale je to naozaj veľmi chutné. Aj deti to majú radi, je to jemne sladké, ale aj slané a hlavne pre chlapov MÄSOVÉ :-)

4-5
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pór nakrájame na krúžky asi 0,5 cm hrubé, ak je pór väčší, prekrojíme pozdĺž a potom nakrájame na polovičné krúžky. Dobre umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.
  2. Olej zohrejeme v hrnci a keď je horúci pridáme mleté mäso.
  3. Keď je mäso dobre prepečené, pridáme soľ a korenie a pražíme ešte tak 2-3 minúty. Potom pridáme bujón (nerozmiešavať vo vode) a podusíme 5 minút na prudkom ohni.
  4. Pridáme paradajkový pretlak alebo kečup a podusíme ďalších 5 minút.
  5. Pridáme odkvapkaný pór a podusíme 5-10 minút na prudkom ohni (premiešavať nezabudnúť).
  6. Podlejeme vodou, ca 0,2 l a povaríme 15-20 minút na miernom ohni. Pridáme smotanu a necháme prevriet. Dochutíme soľou a mletým korením.
  7. Podávame s ryžou a jablkovou výživou.