Mladé zemiaky pečené v šupke ako príloha ku kuracím prsiam na zelenine

anina6 - fotkaanina6, 25. júna 2014
Mladé zemiaky pečené v šupke ako príloha ku kuracím prsiam na zelenine
Foto: anina6

Zemiaky dávam do popredia, pretože receptov na kuracie prsia je tu strašne veľa. Ja som sa chcela s Vami podeliť o spôsob využitia drobných Zobraziť celý popisZemiaky dávam do popredia, pretože receptov na kuracie prsia je tu strašne veľa. Ja som sa chcela s Vami podeliť o spôsob využitia drobných mladých zemiakov. Bohužiaľ je u nás veľmi sucho, a zemiaky aj zelenina a vôbec všetko okolo potrebuje vlahu. Včera som vykopala na záhrade zemiaky a chcela som zužitkovať aj tie drobné. Tak som ich pripravila ako prílohu ku kuracím prsiam týmto spôsobom.

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    Najprv si zemiačky poriadne vyumývame pod tečúcou studeneo vodou. Bola to trochu piplačka, poniektoré boli veľké ako väčšie čerešne alebo orechy. Nevadí, takže vyumývané zemiaky rozkrájame na polovičky, väčšie na štvrťky a osušíme ich.

  2. 2

    Pripravíme si nádobu na pečenie a do nej zemiaky, ktoré sme predtým poprášili múkou, ja som použila ceozrnnú hladkú, naukladáme. Snažila som sa, aby bola šupka na vrchu.

  3. 3

    Zemiaky osolíme, okoreníme sušenou bazalkou, čiernym korením mletým, drvenou rascou a nakoniec sezamom. Potom pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry. Piekla som ich na 180 stupňoch asi 45 minút.

  4. 4

    Po upečení zemiakov, už len naservírujeme kuracie prsia, dozdobíme zeleninou a podávame s kôprovým dipom. Ten som pripravila z domáceho bieleho jogurtu a nasekaného kôpru.

Diskusia k receptu

denyany
Aj keď je to piplačka s tými drobnými zemiakmi, tie chutia najlepšie. A tieto tvoje so sezamom museli byť skvelé. Určite urobím aj ja takto.
anina6
@denyany bolo mi ľúto vyhodiť tie drobné zemiaky, a tak som sa s nimi trošku viacej zabavila. ale ako píšeš aj ty, tie malé chutia najlepšie. a sezam mám veľmi rada, pchám ho všade, kde sa len dá. ďakujem za nahliadnutie do môjho receptu.
medovnicek
Izabelka príprava tých zemiakov ma veľmi zaujala, v sobotu si na trhu také maličké kúpim a vyskúšam tvoj recept
anina6
@medovnicek trošku si ma prekrstila, ale nevadí. meno Izabela sa mi veľmi páči. a páči sa mi aj tvoj komentár, budem rada ak ti zemiačky budú chutiť.
elysa
chutne upečené zemiaky... u nás sú vždy vítané...
anina6
@elysa aj my ich máme radi. ďakujem za nahliadnutie a pekný deň prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia