Mladé zemiaky pečené v šupke ako príloha ku kuracím prsiam na zelenine

Autor receptu: anina6

Zemiaky dávam do popredia, pretože receptov na kuracie prsia je tu strašne veľa. Ja som sa chcela s Vami podeliť o spôsob využitia drobných mladých zemiakov. Bohužiaľ je u nás veľmi sucho, a zemiaky aj zelenina a vôbec všetko okolo potrebuje vlahu. Včera som vykopala na záhrade zemiaky a chcela som zužitkovať aj tie drobné. Tak som ich pripravila ako prílohu ku kuracím prsiam týmto spôsobom.

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si zemiačky poriadne vyumývame pod tečúcou studeneo vodou. Bola to trochu piplačka, poniektoré boli veľké ako väčšie čerešne alebo orechy. Nevadí, takže vyumývané zemiaky rozkrájame na polovičky, väčšie na štvrťky a osušíme ich.
  2. Pripravíme si nádobu na pečenie a do nej zemiaky, ktoré sme predtým poprášili múkou, ja som použila ceozrnnú hladkú, naukladáme. Snažila som sa, aby bola šupka na vrchu.
  3. Zemiaky osolíme, okoreníme sušenou bazalkou, čiernym korením mletým, drvenou rascou a nakoniec sezamom. Potom pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry. Piekla som ich na 180 stupňoch asi 45 minút.
  4. Po upečení zemiakov, už len naservírujeme kuracie prsia, dozdobíme zeleninou a podávame s kôprovým dipom. Ten som pripravila z domáceho bieleho jogurtu a nasekaného kôpru.