,,Minútky,, fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 11. decembra 2012
,,Minútky,, (fotorecept)
Foto: gordonko

.. stýmto receptom sa mi pochválil kolega od Bánovec nad Bebravou .... vraj to robí deťom ako rýchlé raňajky ... ja som to mal teraz na večeru

2
porcie
5 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

zvyšok
 (nasekaná na jemno)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...suroviny čo mi ostali zo špízou , kocky mäsa ,angl. slanina , pár kuskou kuracich prs a červená paprika ... pridáme cibulu ,horčicu

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ,,, ideme nato ... kocky mäsa pokrájame na rezančeky a osmahneme ich na rozpálenej panvici cca 3 - 4 min.

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....pridáme pokrájanô cibulku..... minutku posmažíme

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a pridáme zbytok anglickej slaninky , pásikou kuracích prs

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... okoreníme čierným korením

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    osolíme vegetou

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a dochutíme ližičkou horčice

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... po 7 - 8 minutách máme hotovo a môžme podávať DOBRÚ CHUŤ

    ,,Minútky,, (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Nemôžem, uveriť tomu ,že kocky bravčového mäsa, sa tak rýchlo osmažia,ved bravčovina je tvrdé mäso,,ale nič v zlom, len tomu nemôžem uveriť,, ešte tak kuracie áno ,ale bravčové??? Inak to vyzerá špeciálne...
@merylin aj bravčové sa usmaží,ale musí byť najskôr rozklepané a potom nakrájané na tenké kúsočky,potom je aj šťavnaté. ja také tiež robievam ,keď mi ostanú odrezky z mäska,môžu sa pridať aj šampiňóny,feferónka...a dávam aj mletú papriku a rascu. :-)
Dovolím si doplniť "merilyn". Opekať sprudka na silne rozpálenom tuku,oleji, nepodlievať, nie veľké množstvo. Ak vznikne šťava, tak treba dlho udusiť.Cibuľu a zeleninu pridať po osmažení. Toto sú také čínsko- vietnamsko-japonské-...recepty.Tenké kúsky hociakého mäsa a variť, ako by vás niekto naháňal.
V Bánovciach vedia, čo na raňajky.Tam musia žiť dobrí ľudia. Ja by to zaštoploval ešte dvoma dcl bieleho, a hor sa do roboty. Po sóji, šaláte, púpave a prasličke by som skolaboval už na schodoch.
Kolko ludi tolko chuti, pre drevorubaca idealne :)) Nase deti by pochybovali o mojom dusevnom zdravi, ale ked vam chuti, tak na zdravie. Potom ale uz asi ani obedovat netreba.
No paráda, tak to je niečo pre môjho "mäsožravého" manžela :) Zajtra sa hneď zrána chystáme na nákupy a aby mi od hladu a nervozity "nestepoval" za chrbtom tak mu pripravím takéto sýte raňajky :)

Pridaj komentár k receptu: