Foto: stacy77777
Chcela som niečo netradičnejšie na rozlúčku s kolegyňami v práci, inšpiráciou mi bola YWETT. Ywetka ďakujem....
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
10 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
150 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
0,5 dl rum, alebo príchuť |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1,5 dl |
|
|
|
150 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
0,5 dl alebo aróma |
|
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou, pridáme vodu,múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakao. Každé upečieme zvlášť,na 170°C,cca 15-20minút.
- 2
Ku svetlému cestu si urobíme kakaovú plnku, všetky suroviny spolu jednoducho vymiešame-cukor,maslo,žĺtka,um,kakao a kokosku. U nás je táto plnka veľmi obľúbená, používam ju aj toriet. Robievam ju buď čistú, s kokoskou,alebo orechami. Vychladnuté cesto povykrajujeme,použila som srdiečko,natrieme máličko džemom, plnkou,priložíme ďalším vykrojeným srdiečko. Dozdobíme parížskou šľahačkou v prášku a čokoládovou ozdobou.
- 3
Ku tmavému cestu si urobíme bielu tvarohovú plnku. Maslo vymiešame s cukrom a umom,pridáme jemný mäkký tvaroh. Postup opakujeme, vykrojíme srdiečka, natrieme džemom,tvarohovou plnkou,priložíme druhým vykrojeným cestom, vrch natrieme opäť tvarohovou plnkou,dozdobíme čokoládovou ozdobou.
- 2
Vďaka