Chcela som niečo netradičnejšie na rozlúčku s kolegyňami v práci, inšpiráciou mi bola YWETT. Ywetka ďakujem....
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 8 ks |
|
| 400 g |
|
| 400 g |
|
| 10 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 0,5 dl rum, alebo príchuť |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1,5 dl |
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 500 g |
|
| 0,5 dl alebo aróma |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou, pridáme vodu,múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakao. Každé upečieme zvlášť,na 170°C,cca 15-20minút.
- 2
Ku svetlému cestu si urobíme kakaovú plnku, všetky suroviny spolu jednoducho vymiešame-cukor,maslo,žĺtka,um,kakao a kokosku. U nás je táto plnka veľmi obľúbená, používam ju aj toriet. Robievam ju buď čistú, s kokoskou,alebo orechami. Vychladnuté cesto povykrajujeme,použila som srdiečko,natrieme máličko džemom, plnkou,priložíme ďalším vykrojeným srdiečko. Dozdobíme parížskou šľahačkou v prášku a čokoládovou ozdobou.
- 3
Ku tmavému cestu si urobíme bielu tvarohovú plnku. Maslo vymiešame s cukrom a umom,pridáme jemný mäkký tvaroh. Postup opakujeme, vykrojíme srdiečka, natrieme džemom,tvarohovou plnkou,priložíme druhým vykrojeným cestom, vrch natrieme opäť tvarohovou plnkou,dozdobíme čokoládovou ozdobou.
- 2









Vďaka