Minitortičky srdiečka

Autor receptu: stacy77777

Chcela som niečo netradičnejšie na rozlúčku s kolegyňami v práci, inšpiráciou mi bola YWETT. Ywetka ďakujem....

35
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou, pridáme vodu,múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakao. Každé upečieme zvlášť,na 170°C,cca 15-20minút.
  2. Ku svetlému cestu si urobíme kakaovú plnku, všetky suroviny spolu jednoducho vymiešame-cukor,maslo,žĺtka,um,kakao a kokosku. U nás je táto plnka veľmi obľúbená, používam ju aj toriet. Robievam ju buď čistú, s kokoskou,alebo orechami. Vychladnuté cesto povykrajujeme,použila som srdiečko,natrieme máličko džemom, plnkou,priložíme ďalším vykrojeným srdiečko. Dozdobíme parížskou šľahačkou v prášku a čokoládovou ozdobou.
  3. Ku tmavému cestu si urobíme bielu tvarohovú plnku. Maslo vymiešame s cukrom a umom,pridáme jemný mäkký tvaroh. Postup opakujeme, vykrojíme srdiečka, natrieme džemom,tvarohovou plnkou,priložíme druhým vykrojeným cestom, vrch natrieme opäť tvarohovou plnkou,dozdobíme čokoládovou ozdobou.