Tento recept pochádza ešte od mojej starej mamy, robievali sme ho každé Vianoce a Veľkú noc. Je môj obľúbený, bez medvedích tlapiek u nás Zobraziť celý popisTento recept pochádza ešte od mojej starej mamy, robievali sme ho každé Vianoce a Veľkú noc. Je môj obľúbený, bez medvedích tlapiek u nás nie sú sviatky sviatkami. Príprava je veľmi jednoduchá. V mise alebo na doske si zmiešame všetky suroviny tak, aby vzniklo kompaktné cesto. Formičky plníme kúsok pod okraj formičky. Formičky nemastím. Pečiem v rúre na 180 stupňov. Najprv sa cesto nafúkne, ale čakám kým zas nesfúkne, urobí sa priehlbinka. Hotovo. Dobrú chuť! Z dávky vyjde asi 50-60 ks tlapiek.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
260 g, (tuk) |
|
250 g |
|
120 g, mleté |
|
50 g |
|
na hrot okrúhleho noža, ja dávam viac |
|
polovicu množstva škorice - dávam od oka mletý |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešam, prípadne najmem "lacnú pracovnú silu". Cesto je hotové keď z neho ostane kompaktná lesklá "hrča".
- 2
Prichystám si formičky ktoré plním niekoľko mm pod okraj . Dám piecť do stredne vyhriatej rúry, ja dávam 180 st. Po začatí pečenia sa cesto vo formičke najprv nafúkne. Pečiem kým sa cesto nesfúkne a vo formičke ostane v strede priehlbinka. Vtedy sú upečené. Plech vyberiem a nechám minútku - dve postáť, lebo cesto je veľmi mäkké. Potom vyklápam na tácku.
- 3
Necukrujem ich. Odkladám do papierovej krabice a nechám cca 14 dní postáť na balkóne. Tlapky nádherne zmäknú. Pocukrovať ich môžete pred servírovaním. Aspoň ja to tak robím. Fotky som neurobila, doplním nabudúce. Ešte raz dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu