Medvedie labky

Autor receptu: claretka

Tento recept pochádza ešte od mojej starej mamy, robievali sme ho každé Vianoce a Veľkú noc. Je môj obľúbený, bez medvedích tlapiek u nás nie sú sviatky sviatkami. Príprava je veľmi jednoduchá. V mise alebo na doske si zmiešame všetky suroviny tak, aby vzniklo kompaktné cesto. Formičky plníme kúsok pod okraj formičky. Formičky nemastím. Pečiem v rúre na 180 stupňov. Najprv sa cesto nafúkne, ale čakám kým zas nesfúkne, urobí sa priehlbinka. Hotovo. Dobrú chuť! Z dávky vyjde asi 50-60 ks tlapiek.

50 - 60
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešam, prípadne najmem "lacnú pracovnú silu". Cesto je hotové keď z neho ostane kompaktná lesklá "hrča".
  2. Prichystám si formičky ktoré plním niekoľko mm pod okraj . Dám piecť do stredne vyhriatej rúry, ja dávam 180 st. Po začatí pečenia sa cesto vo formičke najprv nafúkne. Pečiem kým sa cesto nesfúkne a vo formičke ostane v strede priehlbinka. Vtedy sú upečené. Plech vyberiem a nechám minútku - dve postáť, lebo cesto je veľmi mäkké. Potom vyklápam na tácku.
  3. Necukrujem ich. Odkladám do papierovej krabice a nechám cca 14 dní postáť na balkóne. Tlapky nádherne zmäknú. Pocukrovať ich môžete pred servírovaním. Aspoň ja to tak robím. Fotky som neurobila, doplním nabudúce. Ešte raz dobrú chuť.