Medvedie labky z gaštanového pyré

Autor receptu: sjuzan

Recept som objavila v jednom časopise, ale vyskúšala som ho až teraz. Labky sú fantastické a nie sú také suché. U nás doma sa po nich len tak zaprášilo. Teraz sú už napečené opäť a schované na balkóne pre istotu.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny spolu zmiešame, vypracujeme cesto. Ja som dala len jednu kávovú lyžičku cukru namiesto polievkovej, lebo sa mi to zdalo vela, ked som to prvý krát robila. Ale kto má rád kakao kludne aj polievkovú lyžicu ako je napísané.
  2. Formičky som si vymastila olejom, je to lepšie ľahšie sa vyklápajú upečené labky. Ak môžem poradiť cesto dajte na chvílu do ladničky stačí 5 min. A ked formičky plníte stačí si namočiť prsty do hladkej múky, cesto sa nelepí na prsty a ľahšie sa formičky plnia.
  3. Pečieme pri 180 stupňoch elektrická trúba, stačí 15 minut. Vyklopíte obalíte v práškovom cukre, ja som si ho zmiešal aj s vanilkovým. a je to hotovo, šup do bruška. Naplníte cca 30 formičiek, ale záleží od veľkosti formičky, ja mám aj malé aj väčšie.