Medovo - kávové guľky v marcipáne a čokoláde
Autor receptu: stacy77777
Trocha úspešného špekulovania....
25 porcií |
80 minút príprava |
Postup
- Medové pláty rozdrvíme,ak sú kupované a zmäknuté. Ak máme domáce medové pláty, zomelieme,kým sú ešte tvrdé, nezvlhnuté. Ja som robila pre syna k meninám Marlenku,tak som šupla 2 bokom a zomlela.
- Všetky suroviny spolu dôkladne zmiesime a vypracujeme. Ak je hmota tuhšia,môžeme pridať troška umu, alebo masla.
- Tvarujeme väčšie guľky, približne raz tak veľké, ako klasický bonboniérový cukrík,aj viac. Do každej zabalíme čerešňu.
- Vyvaľkáme si marcipán,podsypeme práškovým cukrom,aby sa nelepil, rozkrájame na kocky tak, aby sme zabalili guľku.
- Roztopíme maslo a čokoládu a každú guľku v nej obalíme. Guľky dozdobíme podľa vlastnej chuti, troškou kokosky,prípadne mletých orechov.
- Necháme ztuhnúť v chladničke, vložíme do košíčkov. Použila som menšie na muffiny. Prajem dobrú chuť...