Medovo - kávové guľky v marcipáne a čokoláde

Autor receptu: stacy77777

Trocha úspešného špekulovania....

25
porcií
80 minút
príprava

Postup

  1. Medové pláty rozdrvíme,ak sú kupované a zmäknuté. Ak máme domáce medové pláty, zomelieme,kým sú ešte tvrdé, nezvlhnuté. Ja som robila pre syna k meninám Marlenku,tak som šupla 2 bokom a zomlela.
  2. Všetky suroviny spolu dôkladne zmiesime a vypracujeme. Ak je hmota tuhšia,môžeme pridať troška umu, alebo masla.
  3. Tvarujeme väčšie guľky, približne raz tak veľké, ako klasický bonboniérový cukrík,aj viac. Do každej zabalíme čerešňu.
  4. Vyvaľkáme si marcipán,podsypeme práškovým cukrom,aby sa nelepil, rozkrájame na kocky tak, aby sme zabalili guľku.
  5. Roztopíme maslo a čokoládu a každú guľku v nej obalíme. Guľky dozdobíme podľa vlastnej chuti, troškou kokosky,prípadne mletých orechov.
  6. Necháme ztuhnúť v chladničke, vložíme do košíčkov. Použila som menšie na muffiny. Prajem dobrú chuť...