Medovníčky bez tuku s trstinovým cukrom (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Tradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku, ale viem si predstaviť aj napr. špadlovú. Ozdobíme orieškami akéhokoľvek typu. Ja som použila vlašské, kešu, lieskovce a mandle.
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame všetky sypké suroviny, ku ktorým pridáme celé vajíčka a med. Vypracujeme pomerne tuhé cesto a necháme do odležať min. 24 hodín v chladničke.
- Po vybratí z chladničky necháme trošku zohriať, ešte raz premiesime a vyváľame na 0,5cm. My máme radi aj hrubšie a vykrajujeme.
- Potieme vajíčkom a ozdobíme orieškami, ktoré trochu vtlačíme do cesta.
- Pečieme asi 15 minút na 180°C.
Po upečení sú jemne chrumkavé, čo máme veľmi radi.