Medovkovo-mätový ľadový čaj

perinbabba - fotkaperinbabba, 9. júla 2013

Môj výmysel ... ale zas kto takú jednoduchú vec nevymyslí, že ? :-)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mädovkové listy spolu s mätovými lístkami umyjeme a vložíme do džbána. Pridáme ošúpaný a na kolieska nakrájaný citrón. Zalejeme horúcou vodou. Počkáme kým nevychladne a ...

  2. 2

    ... buď vypijeme hneď. Alebo pridáme ľad a pijeme ľadový čaj ... ... alebo pridáme cukor / med / hnedý cukor ... a máme dobrú sladkú malinovku ... :-)

Diskusia k receptu

valeri
Ja ho robím zo studenej vody, len lístky trochu potrhám rukou, aby sa z nich uvoľnila chuť a aróma :-))
irenaw
ja tiež na studeno, ešte lístky trochu popučím opačným koncom varechy :-)
dadakanv
Čo tak skúsiť ponorným mixérom, nechať vychladiť a potom precediť. nám to tak vyhovuje.
irenaw
@dadakanv keď ja konzumujem aj tie lístky a z rozmixovaných by som mala zelený úsmev ;-)
nadia56
ja tento caj pripravujem tiez, uvarim si velke mnozstvo vecer, po vychladnuti ochutim a dam do noc do chladnicky, na druhy den mame vyborne osviezenie:-)
pupavciatko
ja som narobila mätový sirup, takže do pohára trochu sirupu, kocky ľadu, koliesko citrónu, zaliať studenou vodou a osviežujúci nápoj na horúce leto je na svete...
timothy
medovkový čajík je veľmi dobrý a dá sa vypiť aj bez cuukru
perinbabba
Mily Petert,
aloevera mam na okne v kvetináči, čiže na toto nereagujem ... či reagujem?
jayro
Matcha je druh zeleného čaju, ktorý vznikol pred viac ako 800 rokmi. Zo začiatku ho používali hlavne budhistickí majstri a samurajovia a až pred nedávnom sa začal konzumovať aj v Európe. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok a výsledkom je pozoruhodne zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny. Viac o Matcha čaji v našom E-shope:  matchatea.sk?a_aid=5313482b46d4c&a_bid=6c2558be




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia