Neviem presný názov, je to recept od sesedky a jeho príprava je presne ako medové rezy, len namiesto medu ide lekvár (marhuľový). Trocha pripomínajú Zobraziť celý popisNeviem presný názov, je to recept od sesedky a jeho príprava je presne ako medové rezy, len namiesto medu ide lekvár (marhuľový). Trocha pripomínajú klasické medové rezy a dobošky. Dobre sa pracuje s cestom.
Postup
-
1
Vajcia, palmarin, cukor a lekvár dáme do hrnca a zohrievame až sa nám urobí hladká hmota (stále miešame). Potom odstavíme a pridáme malú kávovú lyžičku sody bicarb. Pomiešame. Hmota sa nám napení a odstavíme. Do teplej hmoty dáme 2/3 dávky múky a zamiešame a dáme na zvyšnú 1/3 múky s ktorou to ešte teplé zhnietime. Z cesta vyvaľkáme pláty. Na klasický plech sú to 4 pláty. Ak by sme chceli pláty použiť napr. na tortu okrúhlu, tak nám vznikne až 8 plátov. Po vyvaľkaní každý plát dáme piecť na 200-250 st. C. Hotové vychladnuté pláty môžme plniť podľa vlastnej fantázie a obľúbenosti plniek. Môže byť biela maslová nadstavená pudingom, alebo kašou z múky. Ak chceme môžme do plnky pridať kakao a potom je dobré pri natieraní stredného plátu plnkou, na túto položiť ďalší plát na ktorého na prikladanú stranu natrieme džem s výraznejšou kyslejšou chuťou. Pláty necháme zaťažené ako pri medových a potom ich potrieť čokoládovou polevou.
Diskusia k receptu