Foto: sweetlaab
Matcha je jemný, práškový, vysoko kvalitný zelený čaj. Pôvodný Matcha čaj pochádza z Číny, kde bol obľúbený medzi Zen mníchmi pri meditáciách. Zdravotné účinky Zobraziť celý popisMatcha je jemný, práškový, vysoko kvalitný zelený čaj. Pôvodný Matcha čaj pochádza z Číny, kde bol obľúbený medzi Zen mníchmi pri meditáciách. Zdravotné účinky zeleného čaju sú pripisované vysokému obsahu antioxidantov, vitamínom C a A, L-theaninu a katechínom. Najsilnejšou látkou v Matchi je epigallocatechin gallate, ktorý má silné protirakovinové a anti-starnúce účinky. Viac na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2014/12/matcha-gelly-with-litchi-matcha- zele-s.html
porcie
príprava
na 60 °C
Postup
-
1
Rozpustite želatínu vo vode podľa návodu.
- 2
Zmiešajte želatínu s 2 g Matcha prášku rozpusteného v zohriatej vode (nevariť) a oslaďte podľa chuti.
- 3
Nalejte do 2 vysokých sklených pohárov s 3-5 Litchi plodmi.
- 4
Nechajte stuhnúť v chlade (približne 5hod. alebo cez noc).
- 5
Ušľahajte šľahačku, penu z bielka, 2/3 z toho zmiešajte s 1 g Matcha a oslaďte. Ozdobte s jasne zelenou šľahačkou stuhnuté Matcha želé v pohároch.
- 6
Pridajte na vrch bielu šľahačku s bielkovou penou a ozdobte s 1 Litchi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu