Mäsový syr (veľkonočný syrek)

Autor receptu: barus87

Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť. Dá sa pripravovať aj počas roka, ale nemá to to kúzlo ako cez toto sviatočné obdobie.

15 minút
príprava
30 - 45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso najemno zomelieme.
  2. Všetko dobre zmiešame, vytvarujeme bochníky a dáme na vymastený plech. Veľkosť bochníkov je podľa gusta. Doma ich robievam asi tak 15 centimetrové.
  3. Necháme chvíľu postáť a pomaly pečieme v rúre dozlatista, 1/2 až 3/4 hodiny v rozohriatej rúre. Droždie v tomto recepte nemá žiadnu špeciálnu funkciu, takže nečakajte, že budete mať obrovské narastené bochníky.