Mäsový syr (veľkonočný syrek)
Autor receptu: barus87
Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť. Dá sa pripravovať aj počas roka, ale nemá to to kúzlo ako cez toto sviatočné obdobie.
15 minút príprava |
30 - 45 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso najemno zomelieme.
- Všetko dobre zmiešame, vytvarujeme bochníky a dáme na vymastený plech.
Veľkosť bochníkov je podľa gusta. Doma ich robievam asi tak 15 centimetrové.
- Necháme chvíľu postáť a pomaly pečieme v rúre dozlatista, 1/2 až 3/4 hodiny v rozohriatej rúre.
Droždie v tomto recepte nemá žiadnu špeciálnu funkciu, takže nečakajte, že budete mať obrovské narastené bochníky.