Foto: medovnicek
Mala som v chladničke mascarpone, ktorému už končila trvanlivosť, preto som hľadala nejaký recept, v ktorom by som ho mohla využiť. Nechala som sa Zobraziť celý popisMala som v chladničke mascarpone, ktorému už končila trvanlivosť, preto som hľadala nejaký recept, v ktorom by som ho mohla využiť. Nechala som sa inšpirovať na tejto stránke http://www.mnamkyrecepty.sk/mascarpone-rez/
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtka a ešte raz dôkladne vyšľaháme. Nakoniec vmiešame múku s kakaom.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Pečieme cca 10 minút pri 180 C.
- 4
Upečenú piškótu rozdelíme na polovicu, takže nám vzniknú dve menšie piškóty. Polovicu piškóty navlhčíme mliekom.
- 5
Mascarpone rozdelíme na polovicu. Do jednej vmiešame vanilkový cukor.
- 6
Do druhej vmiešame vyšľahanú parížsku šľahačkovú smotanu.
- 7
Ja som použila túto parížsku šľahačkovú smotanu
- 8
Na prvú piškótu natrieme bledý krém, potom tmavý. Priložíme druhú piškótu, ktorú znovu potrieme bledým krémom. Vrch ozdobíme tmavým krémom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@izabella 929 3sandra3 @hralka veľmi pekne ďakujem
@tatranka ja som s tou šľahačkou bola spokojná, dobre sa vyšľahala a aj chuť mi vyhovovala a škoda, že bývate tak ďaleko odo mňa, kolegyňa mi často nosí mascarpone a moji chlapi až tak na sladké nie sú, takže tvojmu manželovi by sa mu u nás vždy nejaký kúsok ušiel:)
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-8ybgkt.sk.h...
@spetkasoli ak sa ho rozhodneš upiecť, tak sa ti určite vydarí:)
@chapona ja som ju kúpila v Coop Jednota