Mascarpone rez fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 13. januára 2013

Mala som v chladničke mascarpone, ktorému už končila trvanlivosť, preto som hľadala nejaký recept, v ktorom by som ho mohla využiť. Nechala som sa inšpirovať na tejto stránke http://www.mnamkyrecepty.sk/mascarpone-rez/

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
2 PL
Plnka:
200 ml
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtka a ešte raz dôkladne vyšľaháme. Nakoniec vmiešame múku s kakaom.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Mascarpone rez (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme cca 10 minút pri 180 C.

    Mascarpone rez (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečenú piškótu rozdelíme na polovicu, takže nám vzniknú dve menšie piškóty. Polovicu piškóty navlhčíme mliekom.

  5. 5

    Mascarpone rozdelíme na polovicu. Do jednej vmiešame vanilkový cukor.

    Mascarpone rez (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do druhej vmiešame vyšľahanú parížsku šľahačkovú smotanu.

    Mascarpone rez (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som použila túto parížsku šľahačkovú smotanu

    Mascarpone rez (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na prvú piškótu natrieme bledý krém, potom tmavý. Priložíme druhú piškótu, ktorú znovu potrieme bledým krémom. Vrch ozdobíme tmavým krémom.

    Mascarpone rez (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Môj manžel y sa do takýchto koláčikov aj posadil a hamkal a hamkal.Pozerám na tú parížsku šľahačku,ešte som ju nemala.Si s ňou spokojná? Splnila tvoje očakávania podané reklamou?
@afataga @ancicka veľmi pekne ďakujem a vďaka za inšpiráciu, ten um je myslím dobrý nápad
@izabella 929 3sandra3 @hralka veľmi pekne ďakujem
@tatranka ja som s tou šľahačkou bola spokojná, dobre sa vyšľahala a aj chuť mi vyhovovala a škoda, že bývate tak ďaleko odo mňa, kolegyňa mi často nosí mascarpone a moji chlapi až tak na sladké nie sú, takže tvojmu manželovi by sa mu u nás vždy nejaký kúsok ušiel:)
Robíš chúťky:-) Ja som minule kúpila parížsku šľahačku od Dr.Oetkera(či ako sa ten pánko píše) a veru som nadávala, že som si deň predtým nepripravila sama klasickým spôsobom. Chcela som s ňou zdobiť tortu, ale nebola pevná, len taká vláčna. Ale potom som to už nejako "dopatlala". Keď budem mať viac času, hodím ju na varechu. Ale už viac nebudem experimentovať:-(
Zaujímavá dobrotka, narobila si mi chuti @medovn íček, veru si na nedeľu upečiem, len či ho budem mať taký pekný ako ty, ale moc ma to láka. Díky za inšpiráciu, upečiem a ukladám si do KK
@salinka mám aj tú práškovú, ale ešte som ju nepoužila, ty máš s ňou zlé skúsenosti, uvidím ako sa bude pozdávať mne, na koláčoch sa mi aj tak najviac osvedčila rastlinná šľahačka
@spetkasoli ak sa ho rozhodneš upiecť, tak sa ti určite vydarí:)
@chapona ja som ju kúpila v Coop Jednota
Fajn koláčik, mascarpone som kúpila dnes v Lídli, tam je primeraná cena ale aj tú šľahačku dostať aj inde a je aj v krabičke.
parížska šľahačka je super, ale ja radšej používam pol-litrovú z Kauflandu dobre sa šľahá a aj vydrží na korpuse, niekedy pridám aj 1 stužovač
Paci sa mi to len parizsku slahacku by som si den vopred pripravila prevarenim slahacky s cokoladou a na druhy den vyslahat - je chutovo lepsia a aj lepsie drzi tvar- tot vlastna skusenost inak ukladam do KK

Pridaj komentár k receptu: