Foto: dada1010
Toto je v našej rodine pomerne nový recept, robím ho ešte len druhé Vianoce, ale už si našiel pevné miesto v našich vianočných cukrovinkách... Zobraziť celý popisToto je v našej rodine pomerne nový recept, robím ho ešte len druhé Vianoce, ale už si našiel pevné miesto v našich vianočných cukrovinkách... tak snáď sa niekomu zapáči :-)
na 180 °C
Suroviny
250 ml |
|
160 g, (citronád, oranžád, brusnice, hrozienka) |
|
160 g, posekané - zmes ( vlašské, mandle, lieskové) |
|
160 g |
|
1 ks |
|
30 g, (bezlepkári - napr. Jizerka) |
|
Postup
-
1
Zo šľahačky, cukru, vanil. cukru a múky uvaríme kašu. Necháme vychladnúť.
-
2
Do vychladnutého zamiešame nasekané orechy ( ja ich dám do sáčku a tĺčikom na mäso ich potlčiem) a opláchnuté kandované ovocie.
-
3
Na plech vyložený pečiacim papierom ukladáme malé kôpky, ďalej od seba, lebo sa roztečú. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15-20 minút.
-
4
Upečené kôpky nechamé vychladnúť a potom namáčame zo spodu čokoládou. Ja ich netieram štetcom, lebo nemáme radi keď je tam veľa čokolády.
-
5
Po úplnom stuhnutí ich otočíme a môžeme ich ešte trošku prizdobiť, ja som dala bielu čokoládu.
dnes som ich robila aj ja, chutovo sú vyborné , ale mam ich nejaké tvrdé, odmeknú ešte??????????????????????????????????