Marokánky fotorecept

dada1010 - fotkadada1010, 12. decembra 2010
Marokánky (fotorecept)
Foto: dada1010

Toto je v našej rodine pomerne nový recept, robím ho ešte len druhé Vianoce, ale už si našiel pevné miesto v našich vianočných cukrovinkách... tak snáď sa niekomu zapáči :-)

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
160 g, (citronád, oranžád, brusnice, hrozienka)
160 g, posekané - zmes ( vlašské, mandle, lieskové)
160 g
1 ks
30 g, (bezlepkári - napr. Jizerka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo šľahačky, cukru, vanil. cukru a múky uvaríme kašu. Necháme vychladnúť.

    Marokánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vychladnutého zamiešame nasekané orechy ( ja ich dám do sáčku a tĺčikom na mäso ich potlčiem) a opláchnuté kandované ovocie.

    Marokánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech vyložený pečiacim papierom ukladáme malé kôpky, ďalej od seba, lebo sa roztečú. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15-20 minút.

    Marokánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené kôpky nechamé vychladnúť a potom namáčame zo spodu čokoládou. Ja ich netieram štetcom, lebo nemáme radi keď je tam veľa čokolády.

    Marokánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po úplnom stuhnutí ich otočíme a môžeme ich ešte trošku prizdobiť, ja som dala bielu čokoládu.

    Marokánky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Ja si marokánky pamätám ešte z detstva, boli perfektné. Dlho som na ne hľadala recept a robila som ich prvý krát minulého roku. Tento rok vyskúšam tvoje :-))
takže marokánky sa volajú!!!? super, dobre vedieť, lebo ja som ich jedla asi po posledné tri roky ale tie robila jedna pani v Rakúsku a veeeeľmi mi chutili- doma som ich ešte nerobila-nechcelo sa mi prekladať recept ale asi ho už preložím a môžem porovnať...teším sa. ukladám do kk.
prave ich idem robit,ale este som sa tu na chvilu zastavila.A vidim marokanky.Ja som nasla recept tiez na internete,je podobny.Ako dieta u nas v Tatrach(tam som vyrastla) v cukrarni ich mavali a stali vtedy korunu.Ja som ich zboznovala,ale nikdy som ich nerobila.A teraz hned recepty dva.V tom druhom je navyse do tej hmoty na varenie je 1 PL masla.Tak neviem,ktory recept robit.
robila som ich už minulý rok - asi 3x pred vianocami, lebo sme ich vždy stihli zjesť, ale viete mi niektorá poradiť ako dlho ich môžem upiecť pred vianocami? proste ako dlho vydržia?
dievćatá ktoré ste ich robili, chcem sa spýta´t,
dnes som ich robila aj ja, chutovo sú vyborné , ale mam ich nejaké tvrdé, odmeknú ešte??????????????????????????????????

Pridaj komentár k receptu: