Marhuľový džem s barackovicou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Minulý rok som nerobila tento fantastický džem, ale tento rok som si urobila parádnu zásobu
a veru veľmi chutného džemu s barackovicou a citrónom..
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Marhule som poriadne umyla, pretriedila...
- vykôstkovala a iba tak rukou troška popučila.. a zasypala cukrom
- nechala som ich 24 hod. presladzovať..
- na druhý deň som z nich polovicu dala do hrnca a nechala zovrieť.. na začiatku sa mi vytvárala dosť veľká pena,,,ktorá sa však ďalším varením strácala...
- po pol hodine varenia, začal džem hustnúť a vtedy som pridala šťavu z citrónu a pridala som po malých dávkach barackovicu... varením sa polovica odparila a ždem zhustol na skúšku...
- a začala som plniť do umytých pohárov..
- naplnené a uatvorené poháre som na 10min. obrátila hore dnom..
- a hotovo.. ešte nalepiť nálepky, aby som sa v tom v zime vyznala a môžu potovať do mojej ,,,zázračnej,,, špajze....dobrú chuť..
- zabudla som pridať foto barackovice...