Marhuľový džem s barackovicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Minulý rok som nerobila tento fantastický džem, ale tento rok som si urobila parádnu zásobu a veru veľmi chutného džemu s barackovicou a citrónom..

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marhule som poriadne umyla, pretriedila...
  2. vykôstkovala a iba tak rukou troška popučila.. a zasypala cukrom
  3. nechala som ich 24 hod. presladzovať..
  4. na druhý deň som z nich polovicu dala do hrnca a nechala zovrieť.. na začiatku sa mi vytvárala dosť veľká pena,,,ktorá sa však ďalším varením strácala...
  5. po pol hodine varenia, začal džem hustnúť a vtedy som pridala šťavu z citrónu a pridala som po malých dávkach barackovicu... varením sa polovica odparila a ždem zhustol na skúšku...
  6. a začala som plniť do umytých pohárov..
  7. naplnené a uatvorené poháre som na 10min. obrátila hore dnom..
  8. a hotovo.. ešte nalepiť nálepky, aby som sa v tom v zime vyznala a môžu potovať do mojej ,,,zázračnej,,, špajze....dobrú chuť..
  9. zabudla som pridať foto barackovice...